Смачний хліб в духовці 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Хочете спекти хліб, а хлібопічки у вас немає? Це не біда! смачний, ароматний хліб чудово виходить і в духовці. З чудовим ароматом, незвичайним смаком, з хрусткою скоринкою ... Що може бути смачніше?
Домашній хліб завжди буде смачніше покупного. А який аромат стоїть по всьому будинку під час випікання хліба! ... Тільки заради цього варто пекти хліб у себе вдома, навіть якщо у вас немає чудо-техніки - хлібопічки. Домашній хліб легко можна спекти в звичайній духовці, головне робити це в спокійній обстановці і з любов'ю. А сьогодні я розповім вам, як приготувати смачний хліб в духовці. Духмяний, з пряним смаком ароматних спецій, з красивою скоринкою і дуже смачний ... Вам варто спробувати приготувати його, навіть якщо у вас немає досвіду в цій справі! 
- Житнє борошно - 100 грам
 - Цільнозерновий житнє борошно - 100 грам
 - Борошно вищого сорту - 300 грам
 - Висівки - 2-3 Ст. Ложок (з гіркою)
 - Цукор - 1 Ст. Ложка
 - Солод - 2 Ст. Ложки
 - Сухі дріжджі - 1, 5 чайних ложки
 - Сіль - 1, 5 чайних ложки
 - Тепла вода - 330 мілілітрів
 - Кмин - 1 Ст. Ложка
 - Барбарис - 1 Ст. Ложка
 - Koriandr - 1 Ст. Ложка
 

У невелику миску додаємо дріжджі, цукор і 3 ст. Ложки пшеничного борошна, добре перемішуємо і додаємо теплу воду. Знову перемішуємо до однорідності, накриваємо рушником і відставляємо в сторону хвилин на 15-20.

Тим часом нам необхідно просіяти всю муку і додати до неї сіль, висівки, солод, барбарис і koriandr.

Додамо ще кмин, добре перемішати просіяне борошно з ароматними спеціями.

Готову опару необхідно трохи збити виделкою і додати до неї борошно зі спеціями.

Потім добре вимішуємо тісто. Воно повинно вийти не липким і щільним. Перекладаємо готове тісто у великий посуд, накриваємо рушником і відправляємо в тепле місце.

Тісто підійшло за 2 годину, я його обминути.

Перекладаємо тісто в форму для випікання, застелену папером і змащену олією, робимо невеликий хрестоподібний надріз зверху.

Накриваємо форму рушником, залишаємо в теплому місці ще на 1 годину расстаіваться. Потім відправляємо форму з тестом в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Дістаємо готовий хліб з духовки, нехай остигає, а потім нарізаємо його скибочками і пригощаємося ароматним домашнім хлібом.