Узбецький плов з нутом 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Якщо ви любите експериментувати на кухні, тоді дуже рекомендую звернути вашу увагу на цей приголомшливий варіант, як приготувати узбецький плов з нутом. Неймовірно смачно, ситно, запашний!
Ідеально приготувати узбецький плов з нутом в домашніх умовах - не така вже й складне завдання, як може здатися. З покроковими рекомендаціями навіть новачок на кухні впорається без праці. Насичений смак страви, чудове поєднання рису, м'яса і нуту - це секрет приголомшливого плову для всієї родини. При бажанні ви можете використовувати найрізноманітніші спеції, щоб зробити його більш ароматним.
- М'ясо - 1 кілограм
 - Мал - 800 грам
 - Гайка - 1 Склянка
 - Цибулина - 2-3 штук
 - Морква - 3-4 штук
 - Чилі - 1 штука
 - Голівка часнику - 1 штука
 - Сіль - За смаком
 - Зіра - За смаком
 

1. Першим етап підготовчий - замочити нут в холодній воді на пару-трійку годин, рис промити як слід під проточною водою, підготувати м'ясо - очистити від плівок, нарізати невеликими шматочками.

2. Очистіть овочі, наріжте.

3. Найкраще узбецький плов з нутом в домашніх умовах готувати в казані, то якщо його під рукою немає, то використовуйте сотейник. Розігрійте як слід рослинне масло і опустіть туди спочатку цибулю.

4. Якщо ви досить розігріли масло, цибуля підсмажиться досить швидко. Слідом за ним відправте м'ясо (в даному випадку баранина).

5. Хвилин через 8-10, коли м'ясо злегка обсмажиться, додайте моркву. Обсмажте ще хвилин 5.

6. Додайте в казан нут, попередньо злив воду і промивши його під проточною водою.

7. Влийте воду, попередньо розчинивши в ній сіль. Помістіть зверху вимиту головку часнику і перець чилі (використовуйте в рецепт приготування узбецького плову з нутом мелений чорний перець, якщо не любите надто гостре).

8. Доведіть до кипіння і варіть хвилин 10.

9. Акуратно дістаньте часник і перець, але не викидайте, вони ще знадобляться. Всипте рис. Важливо не перемішувати! 

10. Слідкуйте, поки вода візуально випарується. Поверніть часник і перець, додайте зіру, приберіть вогонь до мінімуму і накрийте кришкою.

11. Приблизно через півгодини вимкніть вогонь, акуратно перемішайте і залиште настоюватися ще хвилин на 20-25 перед подачею.