Баклажани по-сичуаньської 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Баклажани по-сичуаньської - складова частина легкого і простого в приготуванні вечері. Другою частиною у нас буде рис, наприклад. Якраз сьогодні такий день, коли на підготовку у мене всього лише 20 хвилин.
Як приготувати баклажани по-сичуаньської? 
1. Баклажан промийте і наріжте брусочками. Шалот нарубати шматочками. Часник очистіть, його треба буде пропустити через прес. Кінзу промийте і подрібніть (можете відірватись красиві листочки для прикраси). Імбир очистіть і пропустіть через прес або дуже дрібно нарубати.
2. Змішайте в мисочці соєвий соус, оцет, кукурудзяний крохмаль, цукор і трохи солі.
3. У широкій сковороді нагрійте масло і, коли воно почне диміти, викладіть баклажани. Смажте, поки вони не стануть липкими і коричневими. Додати сіль, поперчіть. Викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками.
4. В ту ж сковороду додайте ще масла, якщо це необхідно, потім викладіть цибулю і смажте до м'якості. Додайте пластівці меленого чилі або соус чилі і подрібнений імбир. Перемішайте.
5. До цибулевої суміші додайте приготований соус (у другому кроці).
6. Готуйте овочі з соусом на середньому вогні, поки суміш не почне міхур.
7. У соус викладіть смажені баклажани, перемішайте, щоб овочі повністю вкрилися соусом. Зніміть з вогню.
8. Баклажани в соусі посипайте кінзою. Подавайте баклажани по-сичуаньської з рисом або локшиною.
Смачного! 
- Баклажан - 1 штука (середній або великий)
 - Luk-salotų - 1 штука
 - Часник - 2 зубчики
 - Чилі мелений - 1 Чайна ложка
 - Соєвий соус - 2 Ст. Ложки
 - Оцет - й Чайних ложок
 - Крохмаль - 1 Чайна ложка
 - Коричневий цукор - 0, 5 чайних ложки
 - Braai (пучок) - 1 штука (маленький пучок)
 - Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
 - Кунжутну олію - 2 Ст. Ложки
 - Сіль - - За смаком
 - Імбир подрібнений - 1 Чайна ложка
 
1. Баклажан промийте і наріжте брусочками. Шалот нарубати шматочками. Часник очистіть, його треба буде пропустити через прес. Кінзу промийте і подрібніть (можете відірватись красиві листочки для прикраси). Імбир очистіть і пропустіть через прес або дуже дрібно нарубати.
2. Змішайте в мисочці соєвий соус, оцет, кукурудзяний крохмаль, цукор і трохи солі.
3. У широкій сковороді нагрійте масло і, коли воно почне диміти, викладіть баклажани. Смажте, поки вони не стануть липкими і коричневими. Додати сіль, поперчіть. Викладіть на тарілку, застелену паперовими рушниками.
4. В ту ж сковороду додайте ще масла, якщо це необхідно, потім викладіть цибулю і смажте до м'якості. Додайте пластівці меленого чилі або соус чилі і подрібнений імбир. Перемішайте.
5. До цибулевої суміші додайте приготований соус (у другому кроці).
6. Готуйте овочі з соусом на середньому вогні, поки суміш не почне міхур.
7. У соус викладіть смажені баклажани, перемішайте, щоб овочі повністю вкрилися соусом. Зніміть з вогню.
8. Баклажани в соусі посипайте кінзою. Подавайте баклажани по-сичуаньської з рисом або локшиною.
Смачного!