Борщ з грибами і квасолею 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Борщ з грибами і квасолею - це справжнє джерело протеїнів для вегетаріанців і дуже ситне блюдо для тих, хто дотримується посту. Класичний рецепт борщу з грибами і квасолею - від нашого столу до вашого!
Однією тарілки такого борщу вистачить, щоб зарядити організм калоріями до самого вечора! Так що сміливо готуйте його для своїх чоловіків - голодними вони не залишаться; ).
Борщ з грибами і квасолею хороший взимку в гарячому вигляді, а влітку - в холодному. Більш того - в липневу спеку спробуйте додати в нього крижаної крихти, і вам ніяких гаспачо не захочеться! :)
Єдине, що хочу застерегти - я картоплю в такий борщ не кладу. На мій погляд, занадто важким виходить поєднання грибів, квасолі, капусти і картоплі (особливо, для дитячого шлунка). Так що картоплю я не додаю, і вважаю це цілком виправданим: не так уже й давно з'явився цей чудо-коренеплід російською столі - а до цього моменту століттями варили щі та борщі без всякої картоплі; ). Але ви, зрозуміло, можете картопля в борщ покласти - рецепт приготування борщу з грибами і квасолею цілком допускає імпровізацію! :)
- Квасоля - 1, 5 склянки
 - Гриби - 0, 5 кілограма
 - Цибуля - 1-2 штук
 - Морква - 1-2 штук
 - Буряк - 2-3 штук
 - Помідори - 3-5 штук
 - Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
 - Капуста - 1 кілограм
 - Корінь петрушки - 1 штука (опціонально, якщо використовуєте, то ріжте соломкою і обсмажують разом з цибулею і морквою)
 - Сіль - За смаком
 - Цукор - За смаком
 - Перець червоний мелений - За смаком
 - Зелень петрушки і кропу - За смаком (я люблю побільше; ))
 - Часник - 3-5 зубчиків
 - Рослинна олія - За смаком
 - Болгарський перець - 1-2 штук (опціонально - я не обсмажую, а ріжу тонкою соломкою і закладаю в борщ хвилин за 10 до готовності)
 

Потім воду злити, налити нову і варити квасолю до готовності.










Коли капуста досягне стадії "свисания з ложки" - викласти зажарку з грибами в каструлю. Посолити, додати лавровий лист і варити на повільному вогні під кришкою до повної готовності всіх інгредієнтів.
