Хліб з сиром в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Відмінний варіант подачі зачерствілого хліба до супу або борщу. Та й на природі до шашлику такий хлібець дуже навіть підходить і навіть з'їдається швидше, ніж шашлик А готується дуже навіть просто.
Смачний і ароматний хліб з сиром можна подавати як окрему страву - настільки швидко він з'їдається:) Такий хлібець прекрасно підходить для того, щоб подати його з супом або борщем до обіду. А ще його можна нафарширувати будинку, а запекти на вугіллі на природі - там він теж випарується дуже швидко. Готується це блюдо дуже просто і швидко, в цьому рецепті ви побачите і прочитаєте, як приготувати хліб з сиром в духовці.
- Хліб - 1 штука (будь-який - білий, сірий, чорний)
- Сир твердий - 100-150 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Часник - 2-3 зубчиків (за смаком)
- Зелень - 20 грам (кріп, петрушка, Зелена цибуля)

Щоб приготувати хліб з сиром в духовці, хліб найкраще брати зачерствілий, так він краще буде різатися і не буде кришитися. Надрізаємо хліб ось таким чином.

Натираємо на тертці сир.

Зелень миємо й дрібно нарізаємо. Очищаємо часник і пропускаємо через чеснокодавку. Якщо не хочете часник - можна обійтися і без нього.

Масло можна брати з морозилки - тоді натерти його на тертці, а можна використовувати розм'якшене масло. Якщо бережете фігуру - можна зменшити кількість масла вполовину.

Змішуємо сир, масло і зелень з часником. Можна додати чорного меленого або гострого меленого перцю за смаком.

Відриваємо досить великий аркуш фольги - в нього ми будемо загортати хліб. І в кожну проріз на хлібці вкладаємо приготовлену начинку.

По краях будки хліба краще вставити дерев'яні зубочистки, щоб вони підтримували купол з фольги - так фольга НЕ буде торкатися до хліба і сир не прилипне до неї при запіканні. Загортаємо хліб в фольгу і відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 15. Потім фольгу можна розгорнути і ще на 5 хвилин поставити хліб під верхній нагрів, щоб вийшла корочка.