Каша в горщику в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ви знаєте, що найсмачніша, ароматна, розсипчаста і ніжна каша виходить в горщику в духовці. Спробуйте приготувати її за цим рецептом і ви самі зможете переконатися в цьому.
Приготувати таким чином можна будь-яку кашу в горщику в духовці. Не бійтеся помилок на кухні, вони бувають у всіх. А щоб звести їх до мінімуму, пропоную докладні інструкції до всього процесу.
- Пшоно - 250-300 грам
- Гарбуз - 300 грам
- Мед - 100 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Молоко - 1 літр

1. Рецепт приготування каші в горщику в духовці слід почати з підготовчого етапу. В даному випадку я пропоную використовувати пшоно і гарбуз. Крупу необхідно ретельно промити під гарячою водою, а гарбуз вимити, очистити і нарізати невеликими кубиками.

2. У каструлі довести до кипіння молоко. Всипати туди пшоно і варити на повільному вогні близько 10 хвилин, постійно помішуючи.

3. Додати в каструлю гарбуз і варити ще хвилин 5-7.

4. Саме час розкладати кашу по горщикам. Коли все горщики будуть наповнені, зверху покласти невеликий шматочок вершкового масла. Якщо ви не любите мед, то в кашу необхідно додати цукор за смаком. Горщики накрити кришкою і відправити в добре розігріту духовку хвилин на 35-40.

5. Готову кашу приправити медом (якщо не додавали цукор). Можна зверху присипати сухофруктами або цукатами. Ось, власне, і весь простий рецепт каші в горщику в духовці.