Курячі котлети з батоном 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Для приготування котлет часто використовують батон. Він зовсім не замінює м'ясо в котлетах, його кладуть для соковитості страви і щільності маси.
Готуємо фарш для котлет з замоченого в вершках батона, курячого м'яса, спецій, лука. Формує і паніруємо котлети, потім смажимо в сковороді на олії до золотистого кольору.
- Куряче філе - 700 грам
 - Ріпчаста цибуля - 2 штуки
 - Вершки 20% - 300 мілілітрів
 - Сіль - За смаком
 - Майоран сушений - За смаком
 - Паприка мелена - За смаком
 - Рослинна олія - 100 мілілітрів
 - Панірувальні сухарі або борошно - За смаком
 - Батон білого хліба - 60 грам
 

Ріпчасту цибулю нарізати дрібними кубиками. Можна використовувати комбайн для нарізки (щоб не плакати).

До цибулі додайте м'ясо курки, перекручене на м'ясорубці.

Розмочити батон білого хліба в молоці. Батон попередньо потрібно порвати на шматочки. Так він швидше розмокне.

Батон пом'яти руками, щоб він розійшовся в вершках і вилити до фаршу. Розмішати. Додайте сіль, майоран і мелену паприку.

З отриманого фаршу сформуйте котлети. Обваляйте в паніровці. Панірування може бути будь-який. Я люблю панірувальні сухарі, а ви можете взяти просту муку або вівсяну муку (мелені вівсяні пластівці).

Обсмажте з двох сторін до готовності на рослинній олії. Подайте до столу.