М'ясо в чавунці в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас зберігся бабусин чавунець і він стоїть без діла - цей рецепт саме для вас. Страви, приготовані в чавунці, виходять дуже смачними. А часу на приготування у вас займуть трохи.
Якщо у вас завалявся чавунець ще від бабусі, не поспішайте викидати його. Зараз такий посуд ви навряд чи де дістанете, а страви, приготовані в цьому чавунці разюче відрізняються смаком від тих же страв, приготованих в сучасній посуді. М'ясо, приготоване в чавунці так в духовці, буде дуже ніжним і соковитим. Я ось ношуся зі своїм баняків, як з кришталевою вазою:) Мені подобається в ньому готувати. Ось і поспішаю поділитися з вами одним з рецептів - як приготувати м'ясо в чавунці в духовці. Пробуйте!
- Свиняча рулька задня - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 5-6 штук
- Часник - 4-5 зубчиків
- Кмин або вибирає - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
- Лавровий лист - 3-4 штук
- Koriandr - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Пиво - 200 мілілітрів

Свинячі рульки без товстої кістки моєму і розрізаємо посередині, але не до кінця. Натираємо з усіх боків сумішшю солі, перцю і спецій. У розріз укладаємо нарізану тонкими часточками часник.

А ось і наш чавунець. Змащуємо його всередині рослинним маслом

Цибуля чистий, нарізаємо хоч кубиками, хоч підлозі кільцями.

Викладаємо підготовлені рульки в чавунець, пересипаємо нарізаною цибулею і залишилися спеціями. Додаємо лавровий лист, dolivaem пиво. Закриваємо чавунець кришкою і відправляємо в нагріту до 200 градусів духовку години на 3.5.