Печеня в духовці з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Готувати спекотне в духовці з куркою дуже просто: спочатку обсмажуються овочі і м'ясо, після чого все гаситься в горщиках в духовці. Ця страва стане відмінним обідом на 4 персони (по даним рецептом).
Якщо у вас немає горщика, то спекотне в духовці з куркою можна готувати у формі для запікання з високими бортами, а після подавати порційно або на великому блюді. Для приготування цієї страви можна брати будь-які частини курки або зовсім замінити її улюбленим видом м'яса.
- Курка - 1 штука (частини курки беруться за смаком, в даному випадку це стегенця)
- Вершкове масло - 3 Ст. Ложки (або маргарину)
- Цибуля - 1-2 штуки
- Картопля - 3-4 штук
- Сіль і спеції - За смаком
- Вода або бульйон - За смаком (повинна покрити овочі і м'ясо)

1. Цей рецепт приготування печені дуже простий. Готується блюдо на основі курки та картоплі, з додаванням спецій і бульйону. Я б рекомендувала додавати воду, оскільки під час приготування курки виділить жир і спекотне і так вийде насиченим.

2. Нарізаємо курку на частини, відправляємо її на сковороду обсмажувати до напівготовності.

3. Обсмажуємо курку на вершковому маслі або маргарині разом з дрібно нашинкованнимцибулею.

4. Після цього викладаємо м'ясо в горщик. Додаємо сіль і спеції за смаком.

5. Заливаємо водою так, щоб ще залишилося місце для картоплі. Це можна зробити і після того, коли картопля виявиться в горщику.

6. Обсмажуємо картоплю до золотистої скоринки і також відправляємо в горщик.

7. Тепер можна все відправляти запікатися.

8. Запікаємо близько 45 хвилин при високій температурі (в середньому -190 градусів).

9. Подаємо печеню в духовці з куркою також в горщику. З цього рецепта виходить 4 порції.