Потрійний шоколадний пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви - великий любитель шоколаду, то потрійний шоколадний пудинг приведе вас в шалений і непідробний захват. Приготування забирає час, але праці того варті!
Спершу потрійний шоколадний пудинг може вам здатися досить складним в приготуванні десертом, однак якщо розібратися і поглянути на покрокові фото, то ви зрозумієте - рецепт не так-то вже й складний. Звичайно, потрійний шоколадний пудинг - не найпростіший десерт з тих, що мені доводилося готувати, але і далеко не найскладніший. Зате результат перевершує всі очікування і гідний вкладених зусиль.
- Шоколад темний - 150 грам(100 - для пудингу, 50 - для крему)
- Цукор - 180 грам(80 - для пудингу, 100 - для сиропу)
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйця - 1 штука
- Борошно - 50 грам
- Апельсин - 1 штука
- Вода - 100 мілілітрів
- Шоколадне морозиво - - За смаком

Почнемо з приготування пудингу. Розтопимо 100 грамів шоколаду.

Додаємо цукор (80 г), перемішуємо.

Коли цукор розчиниться, додаємо яйце і знову перемішуємо.

Потім просіваємо сюди ж борошно.

Починаємо перемішувати - ретельно, але акуратно. Якщо будете перемішувати занадто інтенсивно і недбало, повітряна текстура пудингу не вийде.

Перемішуємо приблизно до такого стану і відставляємо.

Форми для запікання змащуємо вершковим маслом.

Заливаємо нашу Пудингова суміш і відправляємо в заздалегідь розігріту до 170 градусів духовку на 20 хвилин.

Власне, пудинг готовий.

Тепер зробимо шоколадний крем. Для цього покладемо в каструльку залишився шоколад і вершки.

Розтоплюємо на повільному вогні.

Як тільки шоколад повністю розтопиться, а маса стане однорідною, знімаємо крем з вогню.

Цукор, воду і нарізаний часточками апельсин кладемо в каструльку і ставимо на повільний вогонь. Варимо близько 20 хвилин на слабкому вогні, поки не випарується 23 рідини.

Потім апельсини дістаємо з сиропу.

Нарізаємо апельсин, як вам більше подобається.

Що ж, починаємо збирати наш потрійний пудинг. У порційну тарілку виливаємо наш шоколадний крем (не шкодуйте, його багато не буває :)).

У центр викладаємо пудинг.

Вершками малюємо сердечка (по бажанню).

Поверх пудингу викладаємо кульку шоколадного морозива.

Нарешті, наверх викладаємо пару часточок апельсина.

Потрійний шоколадний пудинг готовий!