Салат «Афіни»
(покроковий рецепт з фото)
Даний рецепт салату "афіни" я взяла в інтернеті, але він був поданий в одному з київських ресторанчиків. Моя подруга там була і його їла. У моєму варіанті салату відсутні оливки, т.К. Я їх не люблю.
В інтернеті салат під назвою "афіни" я знайшла в декількох варіантах. В передаче "все буде добре" його готували з буряком і курячою печінкою. У грецькому стилі він готується як салат "грецький", але на основі бринзи. Цей варіант салату був поданий саме під такою назвою в одному Київському ресторані. Тому розповім, як приготувати салат "афіни" по-моєму.
- Кукурудза консервована - 1 штука (в банках)
- Капуста білокачанна - 300 грам
- Зелень - 50 грам
- Куряче м'ясо - 500 грам (відварне)
- Масло рослинне, мідь, спеції - За смаком

Для приготування салату "афіни" білокачанну капусту наріжте тонкою соломкою. Посипте цукром і сіллю за смаком. Пам'ятайте капусту руками. Я беру білокачанну капусту, але ви можете взяти і пекінську.

Салат будемо збирати в салатник. Тому викладаємо в нього підготовлену капусту.

До капусти додайте консервовану кукурудзу.

Відварене куряче філе дрібно нарізаємо і додаємо в салатник.

Для приготування салату візьміть зелень. Наріжте її дрібненько і додайте в салатник.

Змішайте 1 немає. Ложку меду, 1 немає. Ложку гірчиці із зернами, 3 ст. Ложки оливкової олії, трохи солі і чорного меленого перцю. Збийте.

Заправте салат підготовленої заправкою.

Салат викладіть на тарілку і подайте до столу.