Салат «футбол»
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий футбольний салат припаде до смаку не тільки шанувальникам цього популярного виду спорту, але і його оточуючим! Актуальне блюдо до чемпіонату світу. Порадуйте уболівальників!
Як ви зрозуміли, в цьому салатик головне - це оформлення. В принципі, інгредієнти в самому салаті можете змінювати за смаком, але для прикраси використовуйте тертий білок і подрібнені маслини.
- Банку консервованого тунця в маслі - 2 штуки (або сайра, горбуші. 1 банку = 180 г)
- Варена картопля - 400 грам
- Помідори - 350 грам
- Яйця - 2 штуки
- Лук-пориста - 1 штука (або 2 цибулини ріпчастої)
- Сіль - 1 щіпка
- Майонез - 5-7 Ст. Ложок
- Білок - 3 штуки
- Маслини - 15-20 штук
- Зелень - 50 грам
1
Злити масло з банок з тунцем, а саму рибу розім'яти виделкою.
2
Помідори необхідно нарізати невеликими кубиками, а картопля спочатку очистити, а потім так само нарізати кубиками.
3
Яйця натерти на крупній тертці, а цибуля порей нарізати півкільцями.
4
Змішати всі інгредієнти, посолити і заправити майонезом.
5
Викласти салат гіркою і обсипати дрібно нарізаними білками.
6
Маслини дрібно нарізати і викласти у вигляді п'ятикутників. Посипати м'яч по колу дрібно нарізаною зеленню.