Салат «грибна казка»
(покроковий рецепт з фото)
Ще один рецепт, який можна записати в розділ "святкові страви" . Тут ви дізнаєтеся, як приготувати салат "грибна казка", він ніжний і ситний, і його можна подати на святковий стіл.
Готувати цей салат необхідно у високій посуді, так як подавати на стіл його потрібно порційно у вигляді трикутних шматочків тортика. Ситним і ароматним цей салат роблять печериці та плавлений сир, а картопля, морква і яйця можна назвати традиційними інгредієнтами більшості салатів. Обов'язково додайте трохи зелені (найкраще зеленої цибулі) для красивого виду салату. Заправити його можна майонезом або густою сметаною.
- Шинка - 200 грам (шинка)
- Печериці - 300 грам
- Плавлений сир - 300 грам
- Зелена цибуля - 100 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Яйця - 4 штуки
- Майонез - За смаком

1. Відваріть в киплячій підсоленій воді і остудіть моркву і картоплю. Очистіть остиглі овочі від шкірки. Картопля натріть на крупній тертці, розподіліть по дну миски і змастіть майонезом.

2. Подрібніть зелену цибулю і розподіліть по картопляному шару. Відварені яйця натріть на крупній тертці і викладіть зверху на зелень, але не притискайте. Змастіть шар майонезом.

3. Печериці наріжте пластинками і розподіліть по майонезу, після чого викладіть нарізану кубиками шинку і знову змастіть шар майонезом. Зверху натріть на крупній тертці остигнула морква, змастіть її майонезом.

4. Викладіть зверху натертий на крупній тертці плавлений сир, змішаний з ложкою майонезу. Салат накрийте плівкою і відправте в холодильник на 3 годину. Дрібно наріжте зелену цибулю і прикрасьте салат. Смачного!