Рецепт Шоколадний мус фото

Шоколадний мус
(покроковий рецепт з фото)

Французька кухня
Молочні продукти, Шоколад, Вершкове масло
ПП рецепти
Для дітей, На святковий стіл, Десерт, День народження
Десерти, Мус

Шоколадний мус - простий в приготуванні холодний десерт. Солодкість в мусі можна регулювати за допомогою шоколаду; вибрати молочний солодкий або гіркий. Ласуни можуть додати ще й цукру.

Шоколадний мус готується з шоколаду і вершків. Головну роботу в приготуванні мусу виконує міксер, все інше приготуєте за дві секунди. Ванільний екстракт можна замінити на ванільний цукор, а ось екстракт мигдалю потрібно буде пошукати. Якщо любите солодкі муси, додайте кілька ложок цукру.

  • Шоколад - 300 грам
  • Вершки - 1, 5-2 склянки
  • Екстракт ванілі - 1 Чайна ложка
  • Екстракт мигдалю - 1 Чайна ложка
шоколадний мус - фото крок 1
1. Шоколад (250 г) поламайте в мисочку і розтопіть на плиті або в мікрохвильовій печі.
шоколадний мус - фото крок 2
2. Розмішайте шоколад до однорідної маси і дайте йому охолонути.
шоколадний мус - фото крок 3
3. Вершки охолодіть і збийте міксером до густої піни. У процесі збивання додайте екстракти ванілі і мигдалю.
шоколадний мус - фото крок 4
4. Поступово, збиваючи, вводите в вершки остигнула шоколадну масу.
шоколадний мус - фото крок 5
5. Збивайте шоколадний мус, поки він не стане щільним і густим.
шоколадний мус - фото крок 6
6. Що залишився шоколад - 50 г - натріть теркою або ножем на стружку.
шоколадний мус - фото крок 7
7. Викладіть шоколадний мус в креманки або стаканчики, прикрасьте шоколадною стружкою.
шоколадний мус - фото крок 8
8. Перед подачею на стіл остудіть шоколадний мус в холодильнику (протягом години). Смачного!

Схожі рецепти