Сирно-яблучний пиріг 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Сирно-яблучний пиріг - завсідник нашого чайного столу в осінню пору року, коли смачних найсвіжіших яблук - в достатку, а погрітися чаєм хочеться все частіше. Ділюся простим рецептом.
Рецепт сирно-яблучного пирога:
1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, гострим ножем видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука на дрібні пластинки і злегка скроплюємо лимонним соком - завдяки цьому яблука не потемніють.
2. Вершкове масло збиваємо з цукром до легкості. Я використовувала коричневий цукор, тому маса має характерний колір, проте можна використовувати і звичайний цукор - гірше не буде. Перетираем через сито творог, додаємо його до масляною масою. Гарненько збиваємо все це справа міксером.
3. Вводимо в суміш яйця. Ще разок збиваємо до однорідності.
4. Стручок ванілі гострим ножем розрізаємо впоперек. Насіння викидаємо, все інше змішуємо з нашим тестом.
5. В окремій мисочці змішуємо борошно, розпушувач, корицю і сіль. Просіваємо нашу суху суміш в рідку. Гарненько вимішуємо суміш звичайної виделкою.
6. Горіхи змішуємо з борошном. Кількість горіхів і родзинок - за смаком, як вам більше подобається. Присипаємо горіхи з родзинками борошном, додаємо їх в тісто.
7. Яблука теж злегка присипаємо борошном і додаємо в тісто. Перемішуємо - можна навіть просто руками.
8. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто в нашу форму для випікання. Я ще зверху присипала кунжутним насінням - але це опціонально. Випікаємо 40-50 хвилин при 200 градусах.
Вдалого приготування і смачного чаювання!
- Масло сливочное несоленое- 75 грам
 - Цукор - 150 грам
 - Сир - 350 грам
 - Яйця - 2 штуки
 - Ванільний стручок - 1 штука
 - Борошно - 200 грам
 - Розпушувач - 1 Чайна ложка
 - Обкладинка - 1/2 чайних ложки
 - Сіль - 1/2 чайних ложки
 - Грецькі горіхи - - За смаком
 - Ізюм - - За смаком
 - Яблука - 5 штук
 - Лимон - 1/2 штуки
 
1. Яблука миємо, очищаємо від шкірки, гострим ножем видаляємо серцевину. Нарізаємо яблука на дрібні пластинки і злегка скроплюємо лимонним соком - завдяки цьому яблука не потемніють.
2. Вершкове масло збиваємо з цукром до легкості. Я використовувала коричневий цукор, тому маса має характерний колір, проте можна використовувати і звичайний цукор - гірше не буде. Перетираем через сито творог, додаємо його до масляною масою. Гарненько збиваємо все це справа міксером.
3. Вводимо в суміш яйця. Ще разок збиваємо до однорідності.
4. Стручок ванілі гострим ножем розрізаємо впоперек. Насіння викидаємо, все інше змішуємо з нашим тестом.
5. В окремій мисочці змішуємо борошно, розпушувач, корицю і сіль. Просіваємо нашу суху суміш в рідку. Гарненько вимішуємо суміш звичайної виделкою.
6. Горіхи змішуємо з борошном. Кількість горіхів і родзинок - за смаком, як вам більше подобається. Присипаємо горіхи з родзинками борошном, додаємо їх в тісто.
7. Яблука теж злегка присипаємо борошном і додаємо в тісто. Перемішуємо - можна навіть просто руками.
8. Форму для випікання змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном. Викладаємо тісто в нашу форму для випікання. Я ще зверху присипала кунжутним насінням - але це опціонально. Випікаємо 40-50 хвилин при 200 градусах.
Вдалого приготування і смачного чаювання!