Суп з рисом і картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Легкий суп з рисом і картоплею сподобається всім. Це - класичний обідній суп, Котрий, я впевнена, кожен пам'ятає з дитинства. Зварити такий суп з рисом і картоплею зможе кожен. Приступимо!
Як приготувати суп з рисом і картоплею?
1. Спочатку промийте курку і очистіть її від шкірки. У мене грудка і ніжка. Розрізаю наполовину грудку на кістки, знімаю з неї і ніжки шкірку, промиваю і викладаю у велику каструлю. Додаю два літри холодної води і ставлю на вогонь.
2. Поки вода з куркою прогрівається, готую овочі. До речі, одним оком все ж слідкуйте за куркою до кипіння шумівкою треба зняти накип. Картоплю і моркву почистіть і промийте. Картопля наріжте брусочками, морква - півкільцями.
3. Мал викладіть в сито і промийте під стічною водою кілька разів.
4. У киплячу воду з куркою додайте солі, перець горошком і лавровий лист, понизьте вогонь і варіть протягом півгодини. Через півгодини курку з бульйону витягніть. Якщо не лінуйтеся, бульйон процідіть і знову поверніть на вогонь.
5. У бульйон без курки додайте цибулю, морква, картопля і рис. Додати сіль. Варіть на середньо-слабкому вогні ще протягом 20 хвилин. Готовність визначте по картоплі і рису.
6. Петрушку промийте і нарубати. Додайте в суп в кінці варіння.
7. Курку наріжте шматочками і додайте в готовий суп.
Суп з рисом і картоплею готовий! Подавайте з улюбленим хлібом.
Смачного!
- Курка - 500 грам
- Картопля - 2 штуки
- Морква - 1-2 штук
- Мал - 2/3 склянки
- Сіль - - За смаком
- Перець чорний горошком - 1/2 чайних ложки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Вода - 2 L
- Петрушка - - За смаком
1. Спочатку промийте курку і очистіть її від шкірки. У мене грудка і ніжка. Розрізаю наполовину грудку на кістки, знімаю з неї і ніжки шкірку, промиваю і викладаю у велику каструлю. Додаю два літри холодної води і ставлю на вогонь.
2. Поки вода з куркою прогрівається, готую овочі. До речі, одним оком все ж слідкуйте за куркою до кипіння шумівкою треба зняти накип. Картоплю і моркву почистіть і промийте. Картопля наріжте брусочками, морква - півкільцями.
3. Мал викладіть в сито і промийте під стічною водою кілька разів.
4. У киплячу воду з куркою додайте солі, перець горошком і лавровий лист, понизьте вогонь і варіть протягом півгодини. Через півгодини курку з бульйону витягніть. Якщо не лінуйтеся, бульйон процідіть і знову поверніть на вогонь.
5. У бульйон без курки додайте цибулю, морква, картопля і рис. Додати сіль. Варіть на середньо-слабкому вогні ще протягом 20 хвилин. Готовність визначте по картоплі і рису.
6. Петрушку промийте і нарубати. Додайте в суп в кінці варіння.
7. Курку наріжте шматочками і додайте в готовий суп.
Суп з рисом і картоплею готовий! Подавайте з улюбленим хлібом.
Смачного!