Вафлі ніжні
(покроковий рецепт з фото)
Володарям радянської вафельниці присвячується! Колись були вафельниці електричні і для газового пальника. Цей рецепт для Електровафельниці.
Вафлі ніжні готуємо з тіста. Головне - правильно збити жовтки і білки. Про все докладно розповідається в рецепті далі. Удачі в приготуванні і смачних чайних посиденьок!
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Куряче яйце - 3 штуки
- Ванільний екстракт - За смаком
- Сир 9% - 150 грам
- Молоко коров'яче - 120 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 60 грам
- Рослинна олія - 60 мілілітрів

Мартенс відділи Желтков. Жовтки поміщаємо в ємність.

Збиваємо міксером, додавши 2 ст. Ложки цукру.

Окремо збиваємо білки, додавши в них щипки солі. Коли маса почне біліти, додайте столову ложку цукру і збийте до стійких піків.

У масу влийте молоко. Розтопіть 60 гр вершкового масла. Тонкою цівкою введіть його в масу з жовтками. Додайте сир. Збийте міксером яєчну масу. Білки поки не чіпаємо.

Додайте в тісто ванільний екстракт, просійте борошно. Додайте розпушувач. Замісити тісто.

Тісто вийде дуже густе. Як дуже густа сметана. Введіть в неї білки, але міксер використовувати вже не можна. Перемішайте лопаткою в одну сторону.

Тісто буде ось таким. Готово до випічки. Час замісу тіста близько 5-10 хвилин.

У мене радянська вафельница. Сучасні плоскі теж підходять. Радянську вафельницу потрібно змащувати олією. Отже, внутрішню частину вафельниці змастити маслом. Влити 1 ст. Ложку тесту. Закрити стулку і притримати.

Через 1, 5 хвилини отримаємо ось такий млинець. Він ще м'який і гнучкий. Зауважу, що вафельница повинна бути дуже добре розігріта, перш ніж смажити першу вафельку.

Зніміть млинець з вафельниці. Якщо ви плануєте начиняти вафлі, то відразу поверніть його в рулетик. Через 2-3 секунди вафля затвердіє і вже не гнеться. Після охолодження ці вафлі можуть бути як м'якими, так і хрусткими твердими і тендітними. Все залежить від перших 5 хвилин після вафельниці. Для хрусткого ефекту остуджують кожну вафлю окремо (на решітці або на столі). Після повного охолодження складіть стопкою. Для отримання м'яких вафель, можна складати їх стопкою відразу. Вони охолонуть, але хрустіти НЕ будуть.

Подайте вафлі до столу. Смачно. З таких вафель можна зробити тортик або їсти їх просто так. Дуже смачно. Залишаються хрусткими (при правильному приготуванні) навіть через 10 годин.