Яблучний пиріг від Алли Ковальчук 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                        Пиріг цікавий тим, що зверху підморожене тісто натирається на тертці, завдяки чому виходить дуже хрустка скоринка. Готується швидко і просто. Заходьте і знайомтесь з рецептом!
Пиріг від Алли Ковальчук - авторський, тому не рекомендую нічого міняти, а раджу точно слідувати рецептурою і технологією приготування! можу пообіцяти, що результат Вас порадує: вершкове пісочне тісто і соковита, м'яка начинка всередині. Подавати пиріг можна теплим з кулькою ванільного морозива або ж холодним.
- Борошно пшеничне - 470 грам
 - Яблуко - 500 грам
 - Вершкове масло - 250 грам
 - Цукор - 200 грам
 - Куряче яйце - 2 штуки
 - Лимон - 1 штука
 - Сода - 1, 5 чайних ложки
 - Обкладинка - 1 щіпка
 - Сіль - 1 щіпка
 - Цукрова пудра - За смаком
 

1. Яйця збийте віночком з 150 грамами цукру.

2. Додайте соду, погашену лимонним соком.

3. 200 грам масла розтопіть і остудіть. Додайте до яєць з цукром.

4. Додайте частинами борошно і замісіть тісто. Відомства 1/3 тесту, загорніть в плівку і приберіть в морозилку. 2/3 накрийте плівкою і приберіть в холодильник.

5. Яблука наріжте часточками.

6. Розтопіть в сковороді 50 грам масла, покладіть яблука, додайте 50 грам цукру і корицю. Обсмажуйте до м'якості.

7. Більшу частину тіста розподіліть по формі, змащеній маслом, формуючи бортики.

8. Викладіть яблука.

9. Зверху натріть на тертці меншу частину тіста.

10. Випікайте пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці близько 30 хвилин. При подачі посипте цукровою пудрою. Смачного!