Баклажани під сиром в духовці 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Багато рецептів з баклажанів ви знаєте? Тещин язик та ікра? Сьогодні я розповім, як приготувати баклажани під сиром в духовці. Закуска виходить дуже смачною, легкої, в міру гострої.
Як на мене, ця закуска просто ідеально підходить до м'ясних страв. Її я часто готую на пікнік або на шашлики. Баклажани під сиром виходять дуже смачними, одночасно легкими і ситними. Баклажани з часничком і помідором, запечені в духовці, це дійсно дуже смачно, а ще під сирною шапочкою… так взагалі виходить мало не ресторанне блюдо. Що ж, давайте починати готувати і швидше пробувати! 
- Баклажан - 1 штука
 - Помідори - 2 штуки
 - Сир твердий - 70 грам
 - Часник - 2 зубчики
 - Сіль - За смаком
 - Зелень - За смаком
 

Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Часник очистіть від лушпиння, баклажан і помідори промийте.

Баклажан порізати на кружечки товщиною 8-10 мм. Сіль баклажани, складіть в миску і залиште на 30 хвилин, потім промийте кружечки баклажанів і просушіть. Це потрібно робити, щоб баклажани не гірчить в готовій страві.

Розкладіть кружечки баклажанів на деко, застелене пергаментом. Зверху на кожен кружечок покладіть кілька маленьких шматочків часнику.

Потім покладіть тонкі кружальця помідора.

Твердий сир натріть на крупній тертці і присипте їм кожен кружечок баклажана з помідором. Надішліть в духовку на 30 хвилин (температура - 180 градусів).

Баклажани під сиром в духовці готові. Перекладіть їх на тарілку, прикрасьте подрібненою зеленню. Їжте із задоволенням!