Домашній сир страчателла 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Домашній сир страчателла - ласощі, родом з італійського регіону Апулія. Його можна подавати з брускетто, пастою, додавати в овочеві та фруктові салати, поєднувати з руколою і в'яленими томатами.
Кажуть, що такий сир придумав торговець сиру із залишків нереалізованої моцарели. І це було просто: нагріти моцарелу до пластичного стану, витягнути з неї нитки, опустити в холодні вершки. А готовий сир можна зберігати в вершках в холодильнику протягом 3-х днів.
- Моцарелла - 250 грам
 - Вершки - 250 мілілітрів (охолоджені)
 - Сіль - 1 Чайна ложка
 

Підготуйте необхідні продукти.

Моцареллу залийте сироваткою, в якій вона зберігалася. Поставте на повільний вогонь, приправити сіллю, нагрейте до 80 градусів. Якщо немає градусника, опустіть мізинець, пальцю повинно бути терпимо гаряче. Варіть протягом 1 хвилини. Моцарелла стає дуже пластичною. Зніміть з вогню.

Візьміть кульку сиру і витягайте товсту нитку. Якщо моцарелла погано витягується, рветься, підігрійте ще трохи. Розмір і форму надавайте будь. Опустіть їх в глибоку миску з холодними вершками.

Смачного!