Гуакамоле з помідорами 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Найвідоміший мексиканський соус готується за лічені хвилини, причому ви можете замінити лайм лимоном. Гуакамоле відразу ж подається до столу з кукурудзяними чіпсами, тортилії і іншої випічкою.
Приготувати гуакамоле в домашніх умовах не складе труднощів, адже всі інгредієнти для соусу можна знайти в супермаркеті. Консистенція страви не зовсім характерна для соусу, тому що являє собою дип (паштет). Зазвичай гуакамоле подають охолодженим з начос (мексиканські фішки).
- Авокадо - 1 штука
 - Помідори черрі - 3-4 штук
 - Лук червоний - 0, 5 штуки
 - Сік лимона - 1 Чайна ложка
 - Сіль - 3 щіпки
 - Перець чорний мелений - 2 щіпки
 - Масло рослинне - 0, 5 чайних ложки
 

Підготуйте зазначені інгредієнти. Помідори можна використовувати великі рожеві, червоні. Головне - м'ясистих сортів, а не соковитих.

Авокадо розріжте навпіл і видаліть шкірку, кісточку. М'якоть наріжте кубиками і висипте в глибоку ємність.

Очистіть червоний лук від лушпиння, промийте у воді і наріжте половину плода такими ж кубиками, як і авокадо, додайте в ємність.

Промийте помідори черрі в воді, наріжте їх кубиками. Якщо будете готувати гуакамоле з великими томатами, то виріжте з них серцевини.

Додати сіль, поперчіть блюдо, додайте лимонний сік і рослинне масло: кукурудзяна, оливкова або соняшникова.

Акуратно виделкою перемішайте вміст ємності з невеликим натиском, пюріруем половину нарізки авокадо.

Викладіть соус в піалу або креманку, прикрасьте і відразу ж подайте до столу.