Котлети з червоної сочевиці 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Якщо ви хочете ввести в свій раціон більше бобових, то рекомендую почати з червоної сочевиці. Вона найкраще засвоюється організмом. У цьому рецепті я розповім, як приготувати з неї котлети.
Нижче я дам покроковий опис, як приготувати котлети з червоної сочевиці. Мал можна використовувати будь-який, мені подобається "для суші", тому що він краще тримає форму. У рецепті використовується шліфована червона сочевиця, але звичайна теж підійде. Постарайтеся не додавати багато борошна в котлети, це тільки зіпсує їх смак! Замість зазначених спецій можна взяти готові набори приправ "для котлет" або "для м'яса" . У складі котлет немає яєць і молочних продуктів, підійде для пісного і веганскої раціону. Котлетки виходять дуже смачними, ситними, з хрусткою скоринкою. Підійдуть до будь-якого гарніру.
- Сочевиця червона - 120 грам
 - Мал - 80 грам
 - Цибуля - 1/2 штуки
 - Часник - 1-2 зубчиків
 - Сіль - За смаком
 - Перець чорний мелений - За смаком
 - Мускатний горіх - За смаком
 - Борошно - 1-2 Ст. Ложок
 

Підготуйте всі інгредієнти.

Сочевицю замочіть в гарячій воді на півгодини. Потім промийте та висушіть за допомогою кухонного рушники.

Мал відварити до готовності за інструкцією.

Подрібніть сочевицю з цибулею і часником в м'ясорубці. Додайте спеції, перемішайте.

Потім додайте рис і борошно. Перемішайте фарш до однорідної консистенції.

Сформуйте з фаршу котлети.

Обсмажте на сковороді до золотистої скоринки. Піде приблизно 3-5 хвилин на кожну сторону. Потім викладіть котлети на паперовий рушник, щоб зайва рідина вбралася.

Котлети з червоної сочевиці готові, смачного!