Литовський холодник 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Литовський холодник я можу їсти цілодобово. Є кілька варіантів литовського холодник, пропоную вам найвдаліший, на мій погляд. Мій рецепт дещо нетрадиційний, але теж литовський!
У литовському холодник можна кефір замінити на суміш сколотин і вершків. Кислотність можна регулювати на свій смак. Литовський холодник я часто роблю влітку, а прямо в тарілки додаю шматочки льоду. Картопля, навпаки, подається гарячим, і виходить відмінний контраст. А взагалі - експериментуйте, блюдо таке, що можна сміливо цим займатися. Успіхів і приємного апетиту! 
- Огірок - 2 штуки
 - Кріп - 1 штука (пучок)
 - Щавель консервований - 300-500 грам
 - Яйце - 2 штуки
 - Кефір 7% - 1 літр
 - Картопля - 3-4 штук
 

Огірки очистити і порізати дрібно. Скласти в каструлю.

До огіркам додати подрібнений часник, кріп і щавель.

Яйця відварити і порізати на четвертинки.

Картоплю відварити і посипати зеленню.

Огірки залити кефіром, додати спеції. Подати з яйцями і картоплею. Смачного!