Мідії з рисом по-турецьки 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Моя мрія, яка, сподіваюся, збудеться, це переїхати жити на Середземне море. Цей клімат, сонце, вода, а найважливіше - риба і морепродукти, просто так і ваблять мене до себе.
Я дуже люблю подібну кухню і потихеньку починаю її вивчати. Сьогодні разом з вами ми детально розберемо, як приготувати мідії з рисом по-турецьки. Рецепт досить складний, але той, хто пробував це блюдо в Стамбулі, напевно вже хотів повторити його будинку. Так давайте ж спробуємо зробити це разом! 
- Мал - 1 Склянка
 - Мідії - 40 штук
 - Ріпчаста цибуля - 1 штука
 - Часник - 2 зубчики
 - Помідор - 1 штука
 - Горіхи - 50 грам
 - Ізюм - 50 грам
 - Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
 - Лимон - 2 штуки
 - Петрушка свіжа - За смаком
 - М'ята - За смаком
 - Сіль - За смаком
 - Приправа - За смаком
 

Дуже добре промийте мідії, видаляючи всі залишки водоростей. Покладіть їх в гарячу воду, щоб вони розкрилися. Потім видаліть водорості всередині мідій.

Помідор помийте, дрібно наріжте. Часник і цибуля очистіть і подрібніть. Зелень промийте, наріжте. Ізюм замочіть на 10 хвилин. Потім злийте воду.

Горіхи подрібнити блендером. Додайте їх в розпечене масло в каструлі. Обсмажте їх пару хвилин.

Рис промийте, обсушити. Потім додайте його в сковороду, трохи перемішайте.

Як рис стане прозорим, всипте до нього цибулю, часник, приправи і сіль. Перемішайте.

Потім додайте помідор і родзинки. Перемішайте і залийте окропом, щоб він накрив рис. Готуйте під кришкою на повільному вогні.

Потім перекладіть рис остигати. Додайте в нього зелень, перемішайте. Тепер щільно нафаршируйте мідії і стисніть стулки.

Налийте трохи окропу в глибоку каструлю. Покладіть в неї мідії. Готуйте страву на сильному вогні, щоб воно пропарити протягом 10 хвилин.

Після цього остудіть мідії і подавайте з нарізаними лимонами. Наше чудове блюдо готове!