Пастернак в духовці 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Сьогодні я розповім вам, як приготувати пастернак в духовці просто і швидко. Якщо ви подумали, що язик йде про письменника, то сильно помиляєтеся. Йдеться про овочі, який нагадує селеру.
Таке блюдо дуже корисне і смачне, хоч і швидше за все незнайоме. Корінь пастернаку володіє не тільки приємними смаковими якостями, але і лікувальними властивостями. Таке блюдо можна подавати з як самостійну страву або у вигляді гарніру. Смачного! 
- Пастернак - 800 грам
 - Швейцарський сир - 100 грам
 - Курячий або овочевий бульйон - 100 мілілітрів
 - Вершкове масло - 50 грам
 - Лимонний сік - 2 Ст. Ложки
 - Борошно - 2 Ст. Ложки
 - Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
 - Сіль і перець - За смаком
 
1
Пастернак очистіть і наріжте скибочками.
2
Борошно розведіть в невеликій кількості холодної води і добре перемішайте. Vskipyatite 2 літра води, додайте лимонний сік, 1 немає. L. Солі і борошно з водою. Додайте в каструлю пастернак і варіть 5 хвилин на сильному вогні.
3
У сотейнику або ковші розтопіть масло, додайте бульйон, мускатний горіх, сіль з перцем і проціджений пастернак. Гасіть його на середньому вогні 5 хвилин.
4
Духовку розігрійте до 220 градусів. У форму для запікання викладіть шарами пастернак, кожен шар поливаючи соусом, в якому гасився пастернак. Зверху посипати сиром. Запікайте 15 хвилин.
5
Смачного!