Листковий пиріг з лаваша
(покроковий рецепт з фото)
З лаваша можна сміливо робити не тільки шаурму або інші закуски на швидку руку, але і повноцінний пиріг. Розповідаю і показую як приготувати ситний, смачний листковий пиріг з лаваша для всієї родини!
Якщо ви не хочете возитися з тестом, тоді просто купите лаваш і ви зможете приготувати швидко смачний пиріг. Для приготування листкового пирога з лаваша нам знадобиться тонкий, м'який лаваш, дивіться, щоб не ламкий був - тоді нічого не вийде. В якості начинки у мене була баночка грибочків консервованих, а також помідор і варена курочка (від приготування супу залишилася, якщо не хочете, не обов'язково їх додавати). Далі, дивіться покроково як приготувати листковий пиріг з лаваша.
- Лаваш - 2 штуки
- Печериці консервовані - 400 грам
- Твердий сир - 100 грам
- Цибуля - 1 штука
- Помідор - 1 штука
- Курка відварна або шинка - 200 грам
- Яйця - 3 штуки
- Кефір - 1 Склянка
- Спеції - - За смаком
- Масло рослинне - - За смаком

Начинку для пирога краще обсмажити: цибулю порізати кубиками дрібно і обсмажте з консервованими грибами (я це теж прямо в мультиварці роблю, режим "випічка" хвилин 10).

Додайте потім до грибам куряче м'ясо відварне і помідор порізаний. Перемішайте все.

Готову начинку поки відставте в сторону охолонути. Зробіть суміш для заливки пирога: змішайте кефір з яйцями.

Додайте тертий сир. Перемішайте.

На дно мультиварки викладіть два листа лаваша хрест на хрест. Краї повинні вільно звисати.

Одну третину суміші яєчно-кефірної (можна половину) вилийте першим шаром на лаваш.

Зверху - начинку грибну.

Накриваємо перший шар пирога внутрішніми листами лаваша, вони, коротше.

Потім зверху викладаємо що залишилася заправку і начинку.

І щільно "вкутуємо" останніми листами лаваша.

Раджу змастити сметаною пиріг зверху, щоб не засох. Закрийте кришку мультиварки і поставте режим "випічка" з 30-40 хвилин.

Готовий листковий пиріг з лаваша набуває рум'яний відтінок.

До речі, пиріг хороший як в гарячому, так і в охолодженому вигляді. Подавати можете зі сметаною. Смачного!