Перлова каша з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Ще з дитинства у багатьох людей погані асоціації з перловкою. Я її зовсім не любила, адже вона була прісною і з дивною текстурою. Але пора реанімувати цю крупу і створити з неї кулінарний шедевр.
Довго вибираючи рецепт, я вирішила поєднати знайомі всім інгредієнти, хоча тут вони виступають в новій ролі. Прочитайте про те, як приготувати перлову кашу з куркою і грибною підливою. Цей варіант більше схожий на плов з цибулею і морквою. Ситне гаряче блюдо сподобається всім любителям класичної російської кухні.
- Куряча грудка - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 3 штуки(2 шт. - в кашу, 1 шт. - в podlivku)
- Морква - 1 штука
- Печериці - 1-2 штук
- Курячий бульйон - 1 літр
- Перловка - 2 склянки
- Борошно пшеничне - 4 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Зіра - 4 щіпки
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Кріп сухий - За смаком
- Часник - 5 зубчиків

Попереднє переберіть крупу. Потім замочіть її на 2 години в воді. Після наріжте цибулю для каші півкільцями, а морква - соломкою.

В казані розігрійте масло. Обсмажте в ньому цибулю до м'якості.

Потім до цибулі додайте моркву, курку, порізану середніми шматочками, IRU, сіль, паприку і перець. Готуйте інгредієнти разом, помішуючи, протягом 5 хвилин.

Після цього в казан всипте перловку. Вставте по поверхні очищені зубчики часнику. Влийте окріп, щоб він був на 1 см вище інгредієнтів. Гасіть блюдо під кришкою на повільному вогні 40 хвилин.

Тепер займіться підливою. Дрібно наріжте цибулю і гриби.

У сковороді обсмажити цибулю до золотистого кольору. Потім додайте до нього гриби і всипте борошно, швидко перемішавши інгредієнти. Потім влийте бульйон. Варіть все до густоти, додавши кріп, сіль і перець.

Готову кашу подавайте з підливою. Смачного!