Тісто на пиріжки з кефіром 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Щоб тісто на пиріжки з кефіром вийшло хорошим, потрібно вибрати якісний кефір або кисле молоко. Пиріжки в результаті вийдуть надзвичайно пишними, ніжними і м'якими. Готується тісто дуже легко.
Якщо ви хочете приготувати пишні і смачні пиріжки, то раджу зробити тісто саме за цим рецептом. Кефір потрібен для цього середньої жирності, а ще краще взяти кисле молоко. За цим рецептом у середньому виходить близько 18 пиріжків. Обов'язково потрібно поставити опару.
- Кефір - 300 грам
 - Цукор - 1, 5 Ст. Ложки
 - Сіль - 2 чайних ложок
 - Борошно - 600 грам
 - Рослинна олія - 50-80 грам
 - Дріжджі - 5 грам
 

1. За даним рецептом виходить 17-18 середніх пиріжків. Смажаться вони в маслі і готуються з будь-якою начинкою за смаком. Для початку нагріваємо трохи кефір і додаємо в нього дріжджі.

2. Сюди ж додаємо трохи цукру і пару столових ложок борошна. Все перемішуємо вінчиком до однорідного стану і чекаємо, поки опара трохи підніметься.

3. Додаємо сіль і рослинне масло, а також цукор, що залишився, знову все перемішуємо.

4. В самому кінці всипаємо борошно і замішуємо тісто. Воно має бути м'яким і не липнути до рук.

5. Викладаємо в теплу миску і накриваємо плівкою. Ми залишаємо тісто на 20 хвилин.

6. Через зазначений час наше тісто на пиріжки з кефіром готове! Воно підійшло і готове до використання.