Ватрушка з полуницею 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Ватрушка з полуницею - випічка із здобного дріжджового тіста, ароматна, пишна і дуже смачна. Тісто, можна сказати, класичне. Така ватрушка відмінно підійде до чаю, кава, kompotu.
Ватрушка з полуницею виглядає дуже оригінально і стане прикрасою будь-якого столу в будні і свята. Складного в її приготуванні нічого немає. Тісто звичайнісіньке, дріжджове. І якщо ви вже пекли подібні пироги, то для вас цей рецепт не складе великих труднощів. Хай щастить! 
- Молоко - 200 мілілітрів
 - Дріжджі свіжі - 20 грам
 - Цукор - 5-6 Ст. Ложок
 - Сіль - 0, 5 чайних ложки
 - Вершкове масло - 80 грам
 - Борошно пшеничне - 450 грам
 - Ванільний цукор - 5 грам
 - Полуниця - 150 грам
 - Куряче яйце - 1 штука
 

Підготуйте інгредієнти для приготування ватрушки.

У глибоку миску налийте тепле молоко і викладіть дріжджі.

Додайте цукор, ванільний цукор і розтоплене вершкове масло.

Всипте просіяне борошно і сіль.

Замісити м'яке, НЕ липнуче до рук тісто і викладіть в миску. Я замішувала тісто в планетарному міксері, але і руками теж добре виходить.

Через годину-півтори тісто значно збільшиться в об'ємі.

Викладіть тісто в круглу форму.

Дайте йому расстояться протягом 30-40 хвилин.

Полуницю помийте і видаліть плодоніжки.

За допомогою мисочки або будь-який інший форми зробіть поглиблення в середині тесту. Викладіть в поглиблення нарізану полуницю. Змастіть тісто яйцем.

Випікайте ватрушку в духовці, заздалегідь розігрітій до 175-180 градусів 40-45 хвилин.

Ватрушка з полуницею готова.

Пиріг наріжте і подавайте до столу. Смачного!