Борщ з кропиви 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Борщ з кропиви - прекрасна альтернатива поднадоевшим варіацій борщу. Виходить і смачно, і корисно, і бюджетно. Читайте, як приготувати борщ з кропивою - вам напевно сподобається!
Жителі центральної і північної Росії не особливо шанують кропиву. А даремно! Жителі півдня і жителі сонячної України давно відкрили для себе секрет цієї кусачей травички. Особливою популярністю користується, звичайно, борщ з кропиви. Особливо часто це блюдо готують по весні, коли зелень кропиви ще зовсім молоденька і не така "зла" . Спробуйте і ви! Блюдо це неймовірно смачне і корисне - не дарма ж кропиву називають справжнім джерелом вітамінів. Допоможіть своєму організму після довгої зими. Ну а я розповім вам простий рецепт приготування борщу з кропивою:
1. Залийте грудку холодною водою і варіть 35 хвилин, знімаючи пінки.
2. Поки бульйон вариться, обсмажте дрібно нашатковану цибулю і натерту на середній терці моркву на рослинній олії. Картопля наріжте кубиками, яйця відваріть.
3. З готового бульйону дістаньте грудку і поріжте м'ясо порційними шматочками. Покладіть м'ясо назад в каструлю разом з нарізаною картоплею. Варіть 15 хвилин.
4. Додайте в бульйон нарізану кропиву, нарізані яйця, обсмажені овочі, нарубану зелень, сіль і спеції.
5. Дайте супу покипеть 2-4 хвилини, а потім зніміть з вогню. Розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного! 
- Куряча грудка - 300 грам
 - Картопля - 150 грам
 - Цибуля - 50 грам
 - Морква - 50 грам
 - Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
 - Кропива - 150 грам
 - Яйця - 3 штуки
 - Кріп, петрушка, сіль, спеції - - За смаком
 
1. Залийте грудку холодною водою і варіть 35 хвилин, знімаючи пінки.
2. Поки бульйон вариться, обсмажте дрібно нашатковану цибулю і натерту на середній терці моркву на рослинній олії. Картопля наріжте кубиками, яйця відваріть.
3. З готового бульйону дістаньте грудку і поріжте м'ясо порційними шматочками. Покладіть м'ясо назад в каструлю разом з нарізаною картоплею. Варіть 15 хвилин.
4. Додайте в бульйон нарізану кропиву, нарізані яйця, обсмажені овочі, нарубану зелень, сіль і спеції.
5. Дайте супу покипеть 2-4 хвилини, а потім зніміть з вогню. Розлийте по тарілках і подавайте до столу. Смачного!