Холодна закуска з скумбрії 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Чудова закуска з скумбрії з вареними яйцями і маринованими огірками відмінно підійде до столу в будні і свята.
Готується ця холодна закуска дуже просто, так що впорається навіть недосвідчений кулінар. Виходить дуже смачно і симпатично. Любителям риби обов'язково сподобається. Скумбрія, на мій погляд, відмінно в даному рецепті підходить.
- Скумбрія - 1 штука
 - Морква - 1 штука
 - Огірок маринований - 1 штука
 - Куряче яйце - 1 штука
 - Желатин - 10 грам
 - Сіль - За смаком
 

Скумбрію потрібно розморозити, якщо у вас вона морожена. Потім відрізати голову і плавники, випатрати. Добре помити зовні і всередині, видалити всередині чорну плівку.

Розрізати вздовж, видалити хребет і кісточки.

Посолити рибу за смаком і посипати сухим желатином.

Моркву відварити, охолодити і очистити. Натерти на терці. Викласти половину тертої моркви на одну половину риби.

Яйце зварити круто, охолодити і очистити. Нарізати кружками. Викласти на моркву.

Маринований або солоний огірок нарізати кружальцями і викласти на яйце.

На огірок викласти другу половину тертої моркви.

Скласти дві половинки скумбрії. Щільно загорнути в кілька шарів харчової плівки.

Перев'язати товстою ниткою.

Викласти в каструлю, залити водою і варити з моменту закипання 25-30 хвилин. Потім скумбрію дістати з каструлі і викласти на тарілку. Поставити зверху вантаж і відправити в холод до повного застигання желатину.

Потім звільнити рибу від харчової плівки, нарізати і подати до столу.