Маннік з сухофруктами 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Хочу розповісти, як приготувати маннік з сухофруктами. Я дуже люблю цей рецепт. Випічка виходить ніжною і соковитою. Вся сім'я дуже любить цей пиріг. Він відмінно підходить для сніданку і полудня.
За бажанням в тісто разом з борошном можна додати розпушувач або соду, щоб пиріг був пишніше. Але у мене він і без того виходить досить високим.
Такий маннік можна спекти і в мультиварці. Пробуйте! 
- Кефір - 1 Склянка (можна замінити кислим молоком)
 - Крупа манна - 1 Склянка
 - Цукровий пісок - 1 Склянка
 - Борошно - 1 Склянка
 - Куряче яйце - 2 штуки
 - Вершкове масло - 110 грам (можна замінити маргарином)
 - Чорнослив - 0, 5 склянки
 - Ізюм - 0, 5 склянки
 - Ванільний цукор - За смаком
 

Для початку займіться тестом. Склянка манної крупи залийте склянкою кефіру. Все добре перемішайте і залиште на 30 хвилин, щоб крупа розмокла. Якщо крупа виглядає сухуватою, можна додати ще трохи кефіру.

В окремий посуд розбийте 2 яйця. Туди ж засипте склянку цукрового піску. Добре збийте суміш виделкою або блендером і залиште цукор розчинятися.

Тим часом візьміть металеву емальований посуд і покладіть туди масло. Розтопіть його на слабкому вогні. Слідкуйте за тим, щоб масло не закипіло.

З'єднайте масло, яйця з цукром і манну крупу з кефіром в одній ємності. Туди ж відправте нарізану курагу та ізюм. Поступово в тісто введіть склянка борошна. Все добре перемішайте.

Форму для випічки змастіть вершковим маслом і викладіть туди тісто. Випікати маннік потрібно в духовці при температурі 190 градусів близько 40 хвилин. Перед подачею пиріг потрібно остудити. Зверху можна посипати його цукровою пудрою і прикрасити на свій розсуд.