Паска важкий 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
На замітку любителям кулінарних експериментів пропоную вельми простий варіант, як приготувати паску важкий безопарний. Дуже смачний і неймовірно ароматний виходить, пробуйте!
Цей простий рецепт паски важкого зручний тим, що тісто замішується на ніч, а випікається все вранці. Такий варіант прекрасно підійде зайнятим господаркам.
1. Для початку в глибоку миску просійте борошно.
2. Дріжджі розчиніть у невеликій кількості теплої води з дрібкою цукру.
3. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи.
4. Збийте окремо 2 яйця і 1 жовток, додавши дрібку солі.
5. З'єднайте масло, яйця, воду, що залишилася і цукор з борошном. Замісити тісто щільне без грудочок.
6. Використовувати в рецепті приготування паски важкого можна традиційний родзинки, а також курагу, цукати і горіхи. Для аромату додайте ваніль, кардамон, цедру лимона і апельсина. Ще раз як слід перемішайте тісто до однорідності.
7. Накрийте його чистим рушником і залиште на ніч в теплому і сухому місці.
8. На ранок ще раз як слід вимісіть тісто, викладіть його в формочки, змащені маслом, наповнюючи їх приблизно на третину.
9. Залиште ненадовго, щоб тісто піднялося, а зверху з'явилися бульбашки.
10. Розігрійте духовку до 190 градусів, Відведіть туди форми.
11. Залежно від обсягу, паску важкий в домашніх умовах буде готовий через 25-40 хвилин.
Після зверху можна змастити улюбленої глазур'ю, збитим білком або прикрасити кондитерської посипкою.
Усередині паску виходить досить щільним, але при цьому ніжним і дуже смачним.
Смачного! 
- Вода - 350 мілілітрів
 - Дріжджі - 50 грам
 - Борошно - 1 кілограм (приблизно)
 - Вершкове масло - 125 грам
 - Яйце - 3 штуки
 - Цукор - 125 грам
 - Сіль - 1 щіпка
 - Сухофрукти і цукати - 1 За смаком
 
1. Для початку в глибоку миску просійте борошно.
2. Дріжджі розчиніть у невеликій кількості теплої води з дрібкою цукру.
3. Розтопити вершкове масло, остудіть його трохи.
4. Збийте окремо 2 яйця і 1 жовток, додавши дрібку солі.
5. З'єднайте масло, яйця, воду, що залишилася і цукор з борошном. Замісити тісто щільне без грудочок.
6. Використовувати в рецепті приготування паски важкого можна традиційний родзинки, а також курагу, цукати і горіхи. Для аромату додайте ваніль, кардамон, цедру лимона і апельсина. Ще раз як слід перемішайте тісто до однорідності.
7. Накрийте його чистим рушником і залиште на ніч в теплому і сухому місці.
8. На ранок ще раз як слід вимісіть тісто, викладіть його в формочки, змащені маслом, наповнюючи їх приблизно на третину.
9. Залиште ненадовго, щоб тісто піднялося, а зверху з'явилися бульбашки.
10. Розігрійте духовку до 190 градусів, Відведіть туди форми.
11. Залежно від обсягу, паску важкий в домашніх умовах буде готовий через 25-40 хвилин.
Після зверху можна змастити улюбленої глазур'ю, збитим білком або прикрасити кондитерської посипкою.
Усередині паску виходить досить щільним, але при цьому ніжним і дуже смачним.
Смачного!