Паста з мідіями 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Для приготування пасти пошукайте на полиці магазину справжні італійські макарони. Не пошкодуйте зайвих грошей - і ви насолодитеся справжнім смаком Італії. А як її приготувати - дивіться рецепт!
Вишукане і смачна страва. Подрібніть часник і базилік і злегка обсмажте на сковороді. Додайте ретельно промиті мідії, обсмажте протягом 3-х хвилин. Потім полийте мідії оцтом і зменшіть вогонь. Додайте очищені і порізані помідори і протушкувати їх з мідіями. Додайте в сковороду 4 ложки води, в якій варилася паста, власне пасту, перець, порізаний базилік і перемішайте. Подавайте на стіл, посипавши свіжою зеленню і окропивши оливковою олією. Смачного! 
- Макаронні вироби - 450 грам
 - Мідії - 400 грам
 - Помідори - 400 грам
 - Оливкова олія - 4 Ст. Ложки
 - Бальзамічний оцет - 2 Ст. Ложки
 - Часник - 2 зубчики
 - Пучок базиліка - 0, 5 штуки
 - Біле сухе вино - 0, 5 склянки
 - Сіль, перець - За смаком
 

Мідії розморозити в холодильнику, ретельно промийте, викиньте ті, які розкриті.

Подрібніть часник і базилік і злегка обсмажте на сковороді.

Додайте на сковороду мідії і обсмажте протягом 3-х хвилин періодично струшуючи сковороду. Потім полийте мідії оцтом і зменшіть вогонь. При цьому ті черепашки, які не розкрилися, слід викинути.

Помідори очистіть, дрібно наріжте і протушкувати з мідіями, посоліть блюдо.

Додайте в сковороду 4 ложки води, в якій варилася паста, власне пасту, перець, порізаний базилік і перемішайте. Подавайте на стіл, посипавши свіжою зеленню і окропивши оливковою олією.