Сациві з горіхами 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Смачний грузинський соус з горіхами прекрасно підійде для м'яса, птиці. Та й просто на грінки намазати - теж смачно!
Універсальний грузинський соус сациві використовується в безлічі блюд. З ним готують і курку, і індичку, і м'ясо і навіть рибу. Рецепт приготування сациві з горіхами досить простий. Звичайно, різновидів цього соусу дуже багато. У кожної грузинської господині свій рецепт. Раджу вам в перший раз приготувати соус, в точності дотримуючись пропорцій і інструкцій рецепта. А вже потім вносити корективи, відповідно до свого смаку. Отже, розповідаю, як приготувати сациві з горіхами.
1. Почистити цибулю і дрібно покришити. Обсмажити на вершковому маслі.
2. Посипати обсмажену цибулю борошном і спасерувати ще хвилинку-другу.
3. Додавати потроху бульйон і добре розмішувати, щоб не залишалися грудочки і проварити хвилини 3-4 до загустіння.
4. Горіхи добре підсушити, можна навіть злегка обсмажити на сухій сковороді і подрібнити за допомогою міксера.
5. Додати до горіхів насіння коріандру, сіль, перець і часник. Все це добре подрібнити.
6. Викласти всю цю масу в ємність з цибульний-борошняним соусом, розмішати і, помішуючи, тушкувати на маленькому вогні хвилин 15-20.
7. Потім додаємо оцет, гвоздику, корицю, хміль-сунелі та шафран. Шафран краще розвести в невеликій кількості води, а потім додати в загальну масу. Тушкуємо соус ще хвилин 5. От і все, соус готовий.
- Горіхи волоські - 2 склянки
 - Бульйон курячий - 1 Склянка
 - Вершкове масло - 60 грам
 - Борошно - 1 Ст. Ложка
 - Цибуля ріпчаста - 4 штуки
 - Перець червоний мелений - 1/4 чайних ложки
 - Хміль-сунелі - 1 Чайна ложка
 - Koriandr Сухий - 0, 5 чайних ложки
 - Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
 - Сіль - 1 Чайна ложка
 - Часник - 2-3 зубчиків
 - Оцет винний - 1 Ст. Ложка (за смаком)
 - Шафран мелений - 1/4 чайних ложки
 - Кориця мелена - 1/4 чайних ложки
 - Гвоздика - 1-2 штук
 
1. Почистити цибулю і дрібно покришити. Обсмажити на вершковому маслі.
2. Посипати обсмажену цибулю борошном і спасерувати ще хвилинку-другу.
3. Додавати потроху бульйон і добре розмішувати, щоб не залишалися грудочки і проварити хвилини 3-4 до загустіння.
4. Горіхи добре підсушити, можна навіть злегка обсмажити на сухій сковороді і подрібнити за допомогою міксера.
5. Додати до горіхів насіння коріандру, сіль, перець і часник. Все це добре подрібнити.
6. Викласти всю цю масу в ємність з цибульний-борошняним соусом, розмішати і, помішуючи, тушкувати на маленькому вогні хвилин 15-20.
7. Потім додаємо оцет, гвоздику, корицю, хміль-сунелі та шафран. Шафран краще розвести в невеликій кількості води, а потім додати в загальну масу. Тушкуємо соус ще хвилин 5. От і все, соус готовий.