Шашлик по-узбецьки 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Один з варіантів маринування шашлику гранатовим соком - це шашлик по-узбецьки. Цей рецепт я дізналася у одного справжнього узбека - він уже в приготуванні шашлику знає толк.
Приготувати вдома шашлик по-узбецьки можна прямо на сковороді, на грилі або в духовці. Я замочую палички на 15 хвилин у воді, щоб вони не горіли і викладаю в фользі в духовку на 30 хвилин при 190 градусах. Потім фольгу розкриваю і запікаю під грилем 10 хвилин. Готовий шашлик по-узбецьки подавайте з рисом, свіжими овочами та соусами. Успіхів і приємного апетиту! 
- Свинина - 800 грам
 - Мускатний горіх - 1 Чайна ложка
 - Гранат - 100 грам
 - Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
 - Перець - 12 чайних ложок
 - Спеції - За смаком (зіра, koriandr)
 - Сіль - 1, 5 чайних ложки
 - Часник - 2 зубчики
 

Підготувати продукти.

М'ясо нарізати шматками.

Зерна граната складіть в пакет і вичавіть.

Можна прокатати пакет качалкою, щоб видавити сік.

Сік процідіть через дрібне сито.

Свинину залити гранатовим соком.

Додати спеції.

М'ясо добре перемішати і маринувати 1 час.

М'ясо нанизати на шпажки.

Шашлик смажити до готовності в духовці.

Смачного!