Смачні тефтелі 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Одним з найпростіших варіантів гарячих страв є м'ясні вироби з фаршу. У цьому варіанті вибір різноманітний. А якщо у вас є діти, то вони зазвичай люблять тефтелі. Яскраві, м'які і ситні. Читайте!
Цей варіант в моїй родині є найулюбленішим. А все це завдяки неймовірному томатно-сметанному соусу. Його можна спробувати і для інших страв. А поки я пропоную вам прочитати про те, як приготувати смачні тефтелі. Спочатку їх буде необхідно підсмажити, а потім запекти.
- Фарш свинячо-яловичий - 800 грам
 - Вершкове масло - 50 грам
 - Крем - 400 грам
 - Лавровий лист - 3-4 штук
 - Ріпчаста цибуля - 2-3 штук
 - Яйце - 1-2 штук
 - Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
 - Борошно пшеничне - 150 грам(50 гр в соус, 100 гр для обвалювання тефтелі)
 - Томатна паста - 2-3 Ст. Ложок
 - Сіль - За смаком
 - Чорний мелений перець - За смаком
 

Лук подрібніть через м'ясорубку. Потім з'єднайте його з фаршем, яйцем, перцем і сіллю.

Замісити фарш. Залиште його в сторону, поки займаєтеся соусом.

Розтопити вершкове масло в глибокій сковороді.

Потім всипте борошно і готуйте її до рум'яного кольору.

В іншій сковороді доведіть сметану до кипіння.

Потім борошно додайте в сметану на вогні. Ретельно все перемішайте.

Продовжуючи заважати, додайте томатну пасту. При необхідності влийте трохи води. Коли консистенція стане єдиною, соус готовий.

З фаршу сформуйте тефтелі. Обваляйте їх у борошні.

Обсмажте м'ясні вироби в розігрітій олії з обох боків до рум'яної скоринки.

У глибоку форму для випічки влийте соус і додайте лавровий лист. Розкладіть тефтелі.

Запікайте блюдо в духовці при 180 градусах протягом 30 хвилин. Подавайте тефтелі з гарніром. Смачного!