Тефтелі в сметані 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Пропоную поекспериментувати на кухні і приготувати тефтелі в сметані, а не в звичному томатному соусі. Ніжне м'ясо і пікантний соус не залишать байдужими тих, хто хоч раз спробує це блюдо.
Як зробити тефтелі в сметані смачними і соковитими? Відповідь на це питання в наведеному нижче рецепті:
1. Цибулину почистити.
2. Хлібні сухарі замочити на кілька хвилин.
3. Приготувати фарш з м'яса, лука, часнику і хліба.
4. Додати яйце, сіль і перець, ретельно перемішати.
5. Сформувати невеликі кульки.
6. Жароміцних форму змастити маслом, покласти туди тефтелі і відправити в добре розігріту духовку. Готувати близько 40 хвилин.
7. Поки тефтелі готуються можна приготувати соус. Сметану змішати з вершками, додати трохи солі, перцю і кмин.
8. Через 40 хвилин дістати тефтелі з духовки і перекласти в нову ємність. Це позбавити блюдо від зайвого жиру, який встиг витопитися з м'яса.
9. Залити тефтелі соусом і відправити в духовку ще хвилин на 20-25. Під час приготування можна іноді заглядати на блюдо і при необхідності помішувати тефтелі.
10. Подавати їх краще гарячими з макаронами або картопляним пюре.
Рецепт приготування тефтелей в сметані прекрасно доповнюється новими інгредієнтами і перетворюється в ще більш смачна страва. Хай щастить!
- Фарш із яловичини - 500 грам
 - Свинячий фарш - 500 грам
 - Яйце - 2 штуки
 - Цибуля - 1 штука
 - Крем - 1 Склянка
 - Часник - 2 зубчики
 - Сухарі хлібні- 200 грам
 - Сіль - 1 щіпка
 - Перець - 1 щіпка
 - Оливкова олія - 1 Чайна ложка
 - Кмин - 1 щіпка
 - Вершки - 20 грам
 
1. Цибулину почистити.
2. Хлібні сухарі замочити на кілька хвилин.
3. Приготувати фарш з м'яса, лука, часнику і хліба.
4. Додати яйце, сіль і перець, ретельно перемішати.
5. Сформувати невеликі кульки.
6. Жароміцних форму змастити маслом, покласти туди тефтелі і відправити в добре розігріту духовку. Готувати близько 40 хвилин.
7. Поки тефтелі готуються можна приготувати соус. Сметану змішати з вершками, додати трохи солі, перцю і кмин.
8. Через 40 хвилин дістати тефтелі з духовки і перекласти в нову ємність. Це позбавити блюдо від зайвого жиру, який встиг витопитися з м'яса.
9. Залити тефтелі соусом і відправити в духовку ще хвилин на 20-25. Під час приготування можна іноді заглядати на блюдо і при необхідності помішувати тефтелі.
10. Подавати їх краще гарячими з макаронами або картопляним пюре.
Рецепт приготування тефтелей в сметані прекрасно доповнюється новими інгредієнтами і перетворюється в ще більш смачна страва. Хай щастить!