Жюльєн в горщиках 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                         
Жюльєн в горщиках - апетитне французьке блюдо в традиційній російській посуді. Ніжне, буквально тане в роті. Рецепт жульєну в горщиках дуже простий - читайте, як його приготувати!
Якщо у вас немає спеціальних кокотниц для запікання жульєну - не біда. Я розповім вам, як приготувати жульєн в російських глиняних горщиках. Не лякайтесь - це зовсім нескладно, рецепт страви з фото допоможе вам і ви зможете насолодитися цим шедевром французької кухні в повному обсязі
- Філе куряче варене - 300 грам
 - Печериці - 300 грам
 - Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
 - Сир - 300 грам
 - Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
 - Сіль - 1 Чайна ложка
 - Перець чорний мелений - 0, 5 чайних ложки
 - Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
 - Вершкове масло - 1, 5 Ст. Ложки
 - Вершки - 100 грам
 - Спеції - 2-3 Щепоток (ваші улюблені)
 

Дрібно нарізаємо варене куряче філе.

Гриби миємо, чистимо і нарізаємо маленькими шматочками.

Цибулину очищаємо і тонко нарізаємо півкільцями.

Сир натираємо на крупній тертці.

Нагріваємо сковороду з рослинним маслом і відправляємо смажитися цибулю з сіллю. Смажимо до тих пір, поки цибуля не стане м'яким і злегка золотистого кольору.

Додаємо до цибулі нарізані гриби і куряче філе. Обсмажуємо хвилин 5, потім додаємо перець, перемішуємо і прибираємо сковорідку з плити.

Приступаємо до приготування соусу. Нагріваємо сковорідку і підсушують на ній борошно. Весь час перемішуємо! !! 

Коли мука зазолотиться, додаємо до неї вершкове масло і розтоплюємо його, перемішуючи з борошном.

До маслу з борошном виливаємо вершки і все перемішуємо, щоб не було грудочок. Якщо соус виходить дуже густим - можна розбавити його молоком. Прибираємо соус з вогню.

Викладаємо в горщики суміш курки з цибулею і грибами, додаємо наші улюблені спеції і поливаємо приготованим соусом.

Потім посипаємо тертим сиром і відправляємо в розігріту до 220 градусів духовку. Як тільки сир розплавиться і стане золотистим - наше блюдо готово!