Листковий салат з печінкою
(покроковий рецепт з фото)
Цей салат дуже ситний і цікавий. Готую його з курячою печінкою. Якщо такої немає, її з легкістю можна замінити яловичої, свинячий, индюшиной. Розповідаю, як приготувати листковий салат з печінкою.
Цей салат гарний тим, що продукти для його приготування завжди можна знайти в магазині, тому його можна приготувати в будь-який час року. Готується він шарами, тому перед подачею його потрібно наполягати, щоб всі інгредієнти просочилися смаками один одного.
- Куряча печінка - 0, 5 кілограма
- Морквина - 3 штуки
- Яйця - 4 штуки
- Цибуля - 4 штуки
- Солоні огірочки - 350-400 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Майонез - 0, 6 L
- Сіль і спеції - За смаком
- Соняшникова олія - За смаком

1. Морква і яйця відварюю, потім охолоджують і остуджують. Очищаю цибулю від лушпиння і дрібно його нарізаю.

2. Сковороду розігріваю з соняшниковою олією, викладаю цибулю, солю його і перчу, обсмажую пару хвилин, а потім перекладаю на тарілку і охолоджують.

3. Курячу печінку гарненько мою, потім очищаю від згустків крові і розрізаю кожну на 2 частини.

4. Сковороду, де обсмажував цибулю, повертаю на вогонь, викладаю печінку, обсмажую до готовності, потім посипаю сіллю, перцем і мускатним горіхом.

5. Огірки (у мене корнішони) нарізаю тонкими смужками.

6. Відварну і остигнула морква очищаю і подрібнюю на крупній тертці.

7. Обсмажену і остигнула печінку нарізаю тонкими смужками.

8. Половину печінки викладаю нижнім шаром в салатник.

9. Змащую печінку майонезом, потім викладаю половину цибулі і моркви.

10. Викладаю половину подрібнених солоних огірків.

11. Промазують огірки майонезом. Зверху розкладаю подрібнені курячі яйця і знову змащую їх майонезом.

12. Викладаю другу половину моркви, змащую майонезом.

13. Твердий сир (50 грам) подрібнюю на дрібній тертці, посипаю їм салат.

14. Продуктами, що залишилися заповнюю салатник в тій же послідовності. Відправляю салат на кілька годин в холодильник.