Тісто здобне для пирогів 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Відмінний і досить простий рецепт приготування здобного дріжджового тіста. Пироги і пиріжки з такого тіста виходять дуже смачними і м'якими. Вони принесуть вам і вашим рідним масу задоволення.
Пироги і булочки набагато смачніше, якщо їх приготувати зі здобного дріжджового тіста. Здоба покращує смак тесту, а вироби з неї довго не черствіють. Я розповім вам, як приготувати тісто здобне для пирогів. Рецепт не такий і складний, ви легко впораєтеся.
- Молоко - 1 Склянка
 - Яєчні жовтки - 3 штуки
 - Цукор - 1/2 склянки
 - Сіль - 0, 5 чайних ложки
 - Масло вершкове або маргарин - 125 грам
 - Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
 - Дріжджі пресовані - 50 грам
 - Борошно пшеничне - 4, 5 склянки (приблизно)
 - Вода - 1/4 склянки
 

Насамперед розчиняємо дріжджі в теплій воді і додаємо чайну ложечку цукру. Я залишаю хвилин 15-20, нехай дріжджі почнуть працювати.

Розтоплюємо масло або маргарин.

До жовтків додаємо цукор і розтираємо до того моменту, коли маса посвітлішає.

Наливаємо в миску тепле молоко, додаємо дріжджовий розчин, розтерті жовтки, розтоплений маргарин, сіль і рослинне масло. Ретельно перемішуємо.

І починаємо потроху додавати борошно. Вимішуємо тісто, поки воно не почне відставати від рук.

Добре вимішати тісто ставимо в тепле місце і накриваємо рушником, нехай підходить. Коли тісто виросте, приминає - і нехай підійде ще раз.

З даних інгредієнтів виходить трохи більше 1 кг тіста. Можна спекти два пирога діаметром 26 см або один великий, а також багато меленьких пиріжків з начинками.