Торт «казка» по ГОСТу
(покроковий рецепт з фото)
Торт "казка" родом з дитинства, так як він був дуже популярний в Радянському Союзі. Цей десерт продавався практично в кожній кондитерській і був неймовірно смачним. А ви знаєте, як його готувати?
Якщо вам цікаво, як приготувати торт "казка" по госту, то раджу вкрай уважно прочитати цей рецепт. Якщо не полінуйтеся трошки "повозитися" з цим, отримаєте улюблений десерт, приготований своїми руками. Його напевно все гідно оцінять!
- Борошно пшеничне - 120 грам
- Цукор - 405 грам
- Куряче яйце - 4 штуки
- Вода - 115 мілілітрів
- Коньяк - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 200 грам
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Молоко - 125 мілілітрів
- Цукати - 50 грам (по бажанню)
- Ванільний цукор - 2 Ст. Ложки
- Какао-порошок - 1 Чайна ложка

Насамперед вам необхідно приготувати бісквіт. Для цього збийте жовтки з 2/3 цукру, потім окремо до міцних піків збийте білки. Щоб вони добре збивалися, додайте дрібку солі. Білки повинні бути охолодженими. Введіть білки до желточкам, додайте залишок цукру і ще раз збийте. Просійте борошно, додайте її до збитих яєць. Перемішайте.

Викладіть масу в прямокутну форму для запікання. Змастіть її перед цим рослинним маслом або викладіть промасленим папером. Випікайте бісквіт півгодини при ста вісімдесяти градусах. Остудіть і дістаньте коржик з форми. Залиште його на ніч на решітці, щоб він визрів.

Коли бісквіт буде повністю готовий, ображати його куточки. Повинна вийти своєрідна напівкругла або овальна форма. Куточки розкришите за допомогою блендера. Якщо вони занадто світлі, зарумяньте крихту на сковорідці.

Приготуйте сироп. Для цього змішайте в піалках сто грам цукру і сто п`ятнадцять мілілітрів водички. Нагрійте суміш, розмішайте її до повного розчинення цукрового піску. Остудіть і влийте коньяк.

Тепер вам необхідно зварити сироп для крему під назвою "шарлотт" . Для цього в каструльці змішайте два сирих курячих жовтка, сто двадцять п'ять мілілітрів молока і сто вісімдесят п'ять грамів цукру. Поставте інгредієнти на плиту і дуже повільно доведіть до кипіння так, щоб не згорнулися жовтки.

Коли сироп закипить, варіть його п'ять-сім хвилин, поки не з'являться великі бульбашки на поверхні. Сироп повинен бути схожий по консистенції на згущене молоко (і нагадувати її за смаком).

За допомогою міксера або кухонного комбайна збийте масло з цукровою пудрою до білого.

В масло з цукром по одній ложечці вливайте цукровий сироп, постійно його перемішуючи. Збийте міксером і влийте коньяк. Перемішайте вийшов крем ложкою. Він повинен бути злегка пористим. Розділити на дві частини крему.

В одну з частин додайте какао-порошок, гарненько перемішайте. Викладіть шоколадний крем в кондитерський мішок. Решта піде на cмазиваніе торта з боків.

Від білого крему відберіть ще по парі ложок маси і покладіть в різні піалки. Пофарбуйте їх в рожевий і зелений кольори за допомогою харчових барвників або соку шпинату і буряків.

Готовий бісквіт розрізати на три частини. Кожен коржик просочіть цукровим сиропом.

Потім кожен просочений бісквіт змастіть кремом, зберіть торт. Повапните його шоколадним кремом з усіх боків і присипте присипкою. Кольоровими кремами прикрасьте торт на свій розсуд. Поставте десерт в холодильник на кілька годин.