Торт «казка»
(покроковий рецепт з фото)
У цього тортика дуже багато назв. Він складається з трьох різних коржів, які один одного доповнюють. Він чомусь навіть схожий на ніжний кекс з кремом. Ось, рецепт, як приготувати торт "казка" .
Крем можна приготувати за своїм смаком. Це може бути шоколадна помадка або просто згущене молоко. Готовність коржів перевіряйте дерев'яною шпажкою, вона повинна бути сухою після занурення в центр коржа. Остудіть коржі на решітці перед тим, як збирати торт.
- Яйце - 1 штука (для одного коржа)
- Цукор - 90 грам (для одного коржа)
- Крем - 0, 5 склянки (для одного коржа)
- Борошно - 65 грам (для одного коржа)
- Сода - 1 Чайна ложка (для одного коржа)
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка (для одного коржа)
- Ізюм - 100 грам
- Горіхи - 100 грам
- Мак - 0, 5 склянки
- Вершкове масло - 250 грам
- Згущене молоко - 120 грам
- Сіль - 3 щіпки

1. Для приготування одного коржа збийте міксером яйце до збільшення в обсязі і стану піни. Додайте щіпку солі.

2. Двома підходами додайте цукор і продовжуйте збивати міксером до його розчинення.

3. Потім додайте в яєчну суміш борошно і сметану. Перемішайте все лопаткою.

4. Соду погасите оцтом, додайте в тісто. Горіхи докладний качалкою, відправте в тісто і перемішайте.

5. Дно форми для випікання застеліть пергаментним папером. Вилийте туди тісто і розрівняйте. Випікайте при температурі 180 градусів 20 хвилин.

6. За цим же принципом випікайте ще 2 коржа. Але в один з них додайте замість горіхів мак, а в другій - родзинки.

7. Для приготування крему м'яке вершкове масло збийте міксером до збільшення в обсязі. Потім додайте згущене молоко і збийте ще раз.

8. Почніть збирати торт. Перший корж на блюді - з горіхами. Змастіть його кремом, накрийте коржем з маком, укрийте кремом і зверху покладіть корж з родзинками.

9. Верх і боки торта змастіть залишками крему. Надішліть його в холодильник на 4-5 годин, щоб він просочився.

10. Перед подачею присипте торт какао або тертим шоколадом. Приємного чаювання!