Картопляна запіканка з соусом «бешамель» 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати картопляну запіканку з соусом "бешамель" . Цей смачний і ситний рецепт - шикарний варіант для святкового столу! Запіканка виходить просто королівської!
В якості м'ясної інгредієнта тут підійде будь-який сорт м'яса і навіть птахи. Для приготування цієї страви я використовувала яловичий фарш. З ним страва вийшла класичним, насиченим і дуже ароматним. А соус "бешамель" створив справжнє диво і зробив запіканку надзвичайно ніжною! 
- Картопляне пюре - 700 грам
 - Фарш м'ясний - 400 грам
 - Цибуля ріпчаста - 1 штука
 - Перець болгарський - 1 штука
 - Томати - 2 штуки
 - Вино червоне (напівсолодке) - 50 мілілітрів
 - Масло оливкове - 2 Ст. Ложки
 - Орегано - 0, 25 чайних ложки
 - Базилік сушений - 0, 25 чайних ложки
 - Молоко - 700 мілілітрів
 - Яйця курячі - 3 штуки(1 - в запіканку, 2 - в соус)
 - Борошно - 6 Ст. Ложок(2 - в запіканку, 4 - в соус)
 - Мускатний горіх мелений - 1 щіпка
 - Сир твердий (у мене Гауда) - 200 грам
 - Вершкове масло - 60 грам
 - Панірувальні сухарі - 2 Ст. Ложки
 

Картопляне пюре з'єднуємо з яйцем, меленим перцем, сіллю і борошном (2 ст. Л.). Всипаємо 3 столові ложки тертого сиру. Перемішуємо масу.

Розтоплене вершкове масло змішуємо з борошном (4 ложки). Помішуємо на тихому вогні безперервно. Тонким струменем вводимо молоко. Як з'являться бульбашки, вимикаємо вогонь, додаємо перець, сіль і мускатний горіх. Додаємо 2 яйця і 3 столові ложки тертого сиру, перемішуємо.

На змащене маслом деко насипаємо панірувальні сухарі. Викладаємо картопляний шар рівномірно.

Обсмажуємо фарш з вином, спеціями, порубаними томатами, цибулею і солодким перцем. Додаємо сіль. Викладаємо начинку з фаршу на картопляний шар. Посипаємо потертим сиром.

Заливаємо запіканку приготованим соусом "бешамель" . Посипаємо тертим сиром. Відправляємо блюдо в духовку на 25 хвилин. Температура приготування - 180 градусів.

Наша класна картопляна запіканка готова! Подаємо в гарячому вигляді. Однак, як час показав, в холодному вигляді блюдо теж шалено смачне. Смачного!