Курячі тефтелі з кабачками в білому соусі 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Курячі тефтелі з кабачками - ніжне, смачне, дієтичне блюдо в чудовому соусі з кремовою консистенцією. Воно добре підійде і для дитячого харчування.
Курячі тефтелі з кабачками в білому соусі - чудове літнє блюдо. Просте, смачне, ніжне і дієтичне. Всім раджу спробувати! 
- Куряче філе - 400 грам
 - Цибуля ріпчаста - 1, 5 штуки
 - Батон білий - 50 грам
 - Кабачок - 2 штуки
 - Морква - 1 штука
 - Соняшникова олія - 30 мілілітрів
 - Вершкове масло - 30 грам
 - Молоко - 250 мілілітрів
 - Сіль - 1 Чайна ложка
 

Білий батон замочіть в холодній кип'яченій воді. Через 5-7 хвилин відіжміть воду. Половину цибулини очистіть, помийте. Філе куряче помийте. Пропустіть куряче філе, батон і цибулю через м'ясорубку.

Фарш посоліть і ретельно перемішайте. Можна збити блендером для більшої однорідності.

З приготованого фаршу сформуйте круглі кульки і викладіть в каструлю з киплячою водою. Варіть тефтелі 20-25 хвилин до готовності.

Одну цибулину і моркву очистіть, помийте і наріжте довільно. Викладіть в каструлю з антипригарним покриттям або сковороду.

Налийте в каструлю рафіновану соняшникову олію і смажте овочі, перемішуючи, 10 хвилин на середньому вогні. Можна налити трохи бульйону, в якому варилися тефтелі, щоб овочі не стільки смажилися, скільки гасилися. Так блюдо буде більш дієтичним.

Після додайте в каструлю з цибулею і морквою нарізані кабачки.

Налийте ще трохи бульйону і продовжуйте гасити овочі до готовності. Додати сіль за смаком.

Приготуйте білий соус. У сковороду викладіть шматочок вершкового масла і борошно. На невеликому вогні розчиніть масло і перемішайте з борошном до однорідної консистенції, без грудочок.

Поступово влийте молоко і перемішайте з олією і борошном. Налийте склянку бульйону від тефтелей, сіль за смаком і, постійно перемішуючи, доведіть соус до густої консистенції. Можна молоко замінити вершками, але тоді не потрібно класти вершкове масло.

В білий соус викладіть тефтелі.

Сковороду з тюфтельками в соусі накрийте кришкою і прогрійте 5-6 хвилин.

У каструлю з овочами викладіть тефтелі в соусі і перемішайте.

Курячі тефтелі з кабачками в білому соусі готові. Подавайте на обід або вечерю.