Кутя з перловки 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
На свято все повинно бути найкращим. Особливо - частування. За народною прикметою, чим багатша кутя - тим краще пройде рік. Так що краще постаратися.
Кутю з перловки досить просто приготувати. Відваріть до готовності попередньо замочену перлову крупу. Потім змішайте її з медом і цукром. Додайте вимочений в гарячій воді родзинки, мелений мак і горіхи. Перемішайте, при подачі прикрасьте скибочками свіжого яблука. Смачного! 
- Перлова крупа - 1 Склянка
 - Мак - 0, 3 склянки
 - Волоський горіх - 0, 3 склянки
 - Ізюм - 0, 3 склянки
 - Цукор - 1 Ст. Ложка
 - Мед - 1 Ст. Ложка
 

Перловку попередньо замочіть ненадовго в гарячій воді. 2, 5 склянки води доведіть до кипіння, підсолити і засипте промиту перлову крупу, зменшіть вогонь і варіть до готовності.

Ізюм замочіть в гарячій воді, мак подрібніть за допомогою кавомолки.

Готову перловку пересипте в миску.

Поки каша гаряча, додайте мед і цукор і перемішайте, щоб вони розчинилися.

Потім додайте інші інгредієнти - горіхи, родзинки і мак. Перемішайте, при подачі прикрасьте скибочками свіжого яблука.