Маринований часник головками 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Маринований часник - це відмінна приправа і заготівля на зиму. Його можна закатати часточками або цілими головками. Пропонуємо один з таких варіантів заготовок, як приготувати маринований часник.
Величезним плюсом такої заготовки є те, що маринований часник не втрачає своїх властивостей, однак після його поїдання НЕ буде характерного неприємного запаху, тому його сміливо можна додавати в салати для сніданку. Така заготовка робиться дуже просто, і її можна приготувати в великій кількості. Додавати маринований часник краще вже в приготовані страви.
- Часник - За смаком
 - Вода - 500 мілілітрів
 - Яблучний оцет - 1 літр
 - Сіль кухонна - 1, 5 Ст. Ложки
 

1. Часник моєму під проточною водою, зчищають верхній шар лушпиння, гострим ножем зрізаємо попку і робимо короткий хвостик. Вибираємо банку, в якій збираємося маринувати, моєму і стерилізуємо її.

2. Набиваємо банку щільно часником, скільки влізе. Робимо маринад: чисту воду наливаємо в каструлю, додаємо яблучний оцет і сіль, змішуємо до повного розчинення.

3. Банки, заповнені часником, заливаємо отриманим маринадом і закручуємо кришкою. Ставимо банки в темне місце на 4-5 місяців.