Маринований часник без оцту 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Маринований часник - пікантна закуска, яка анітрохи не поступається звичним огіркам або помідорів. У цьому рецепті смак часнику виходить досить м'яким, тому що маринується без оцту.
Докладніше, як приготувати маринований часник без оцту, я розповім нижче. Дана кількість інгредієнтів розраховане на банку обсягом 0, 5 L. Спеції для маринаду краще підбирайте на свій смак. Щоб часник як слід промаринуватися, залиште його мінімум на 10 днів. Відмінний варіант для тих, у кого болить шлунок від оцтових солінь! Закуска добре зберігається, тому беріть на замітку! 
- Часник - 350 грам
 - Вода - 250 мілілітрів
 - Цукор - 1 Ст. Ложка
 - Сіль - 1/2 Ст. Ложки
 - Лимонна кислота - 1/2 Ст. Ложки
 - Чорний перець горошком - 5 штук
 - Лавровий лист - 1 штука
 - Гвоздика - 1 штука
 - Кріп стебла - 1/2 чайних ложки
 - Гірчиця насіння - 1/3 чайних ложки
 - Насіння koriandra - 1/3 чайних ложки
 - Перець духмяний горошок - 1/4 чайних ложки
 

Підготуйте всі інгредієнти.

Розділіть часник на зубчики. Залийте неочищений часник гарячою водою і залиште на 30 хвилин.

Очистіть зубчики від лушпиння, промийте та висушіть.

Підготуйте маринад. У воду додайте цукор, сіль і всі спеції. Доведіть до кипіння. Додайте лимонну кислоту і зніміть з плити.

Перекладіть зубчики часнику в заздалегідь стерилізовану баночку. Залийте маринадом, закрийте кришкою, переверніть і укутайте в рушник. Залиште до повного охолодження.

Маринований часник без оцту готовий, смачного!