Маринований часник на зиму 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Маринований часник - дуже пікантна закуска до святкового столу. Заготовлюється він швидко, всього-то за 20 хвилин. Часник прекрасно поєднується з м'ясними стравами, також його додають в різні салати.
Заготовимо маринований часник на зиму в домашніх умовах. Часник потрібно очистити, потім залити окропом на пару хвилин, після чого промити холодною водою. За стерилізованих банках розкладаємо часник, перець і лаврові листи. Заливаємо в банки гарячий маринад і закочує їх. Перевертаємо банки до повного охолодження. Хай щастить! 
- Часник - 1 кілограм
 - Лавровий лист - 8 штук
 - Перець чорний горошком - 0, 5 чайних ложки
 - Вода - 400 мілілітрів
 - Оцет - 400 мілілітрів
 - Цукор - 100 грам
 - Сіль - 40 грам
 

Часник потрібно повністю очистити, а потім залити окропом на 2 хвилини. Після чого промити під холодною водою.

На дно стерилізованих банок розкладаємо перець і пару лаврових листочків. Зверху засипаємо часник.

Приготуємо маринад. Кип'ятимо в каструлі воду з цукром, сіллю і оцтом.

Заливаємо гарячим маринадом часник і закочує банки. Перевертаємо до повного охолодження, закутавши банки в ковдру. Далі зберігаємо консервацію в темному і прохолодному місці. Смачного!