Мідії по-прованськи 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Рецепт приготування мідії по-прованськи. Мідії готують в томатному соусі, виходить дуже смачно.
Основними інгредієнтами страви є: мідії, помідори, біле вино і часник. Можна подати з рисовою локшиною.
- Біле вино - 200 грам
 - Білий цибулю - 1 штука
 - Мідії - 1 кілограм
 - Помідори - 2 штуки
 - Часник - 4 часточки
 - Петрушка, пучок - 1 штука
 - Чилі - 1 штука
 - Чебрець - За смаком (по бажанню)
 - Сіль, оливкова олія, перець - За смаком
 

1. Очищаємо цибулю та нарізаємо його кільцями, поріжемо половинку перцю чилі. На розігріту Скородом наливаємо трохи оливкового масла і пасеруємо цибулю і перець. Додаємо чебрець.

2. Тепер займемося помідорами. Будемо бланшувати помідори (на кілька хвилин заливаємо їх окропом) потім акуратно очищаємо шкірку і видаляємо насіння. Помідори нарізаємо невеликими шматочками.

3. Тепер тушкуємо помідори і цибулю, додаємо часник. Тушкуємо на середньому вогні хвилин сім.

4. Потім вливаємо вино, і кілька хвилин даємо покипіти і додаємо сюди мідії. Хвилини три тушкуємо ще, але не більше. У самому кінці приготування додаємо перець і сіль.

5. Готову страву краще подати з підсушеними шматочками білого хліба. Так само добре підійде рисова локшина.